Eveniment

Arafat, despre românul infectat cu virusul Covid-19: În casă sunt 7 persoane, rămân acasă, sub pază

Arafat, despre românul infectat cu virusul Covid-19: În...

Autor: Departamentul Social

27.02.2020, 00:09 818

Şeful DSU, Raed Arafat, a spus, miercuri seara, că în casa românului infectat cu noul coronavirus mai sunt şapte persoane, care au fost testate şi care vor rămâne la domiciliu, sub pază.

Raed Arafat a spus, miercuri seara, că în casa în care locuieşte românul infectat cu noul coronavirus mai stau şapte persoane.

„În casă mai sunt şapte persoane. Toate au avut test negativ, însă toate vor rămâne la domiciliu, sub pază. Li se vor asigura toate nevoiele, dar nu vor putea pleca din casă. După care vor fi testaţi. În caz că apar simptome la una dintre ele, atunci se testează şi vor fi transportate la spital. Transportul se va face în condiţii de siguranţă”, a spus Raed Arafat.

Acesta a precizat că pentru aceştia e mai bine să stea acasă decât să fie mutaţi într-un centru de carantină.

„Acum ei sunt carantinaţi acolo. E mai mult decât o izolare la domiciliu. Nu trebuie să aibă contact cu persoane. Dacă vor intra acolo, vor intra cu echipament. Poate poliţia locală să fie acolo. Nu sunt puşi sub sechestru. E şi o protectie pentru că toată lumea vrea să meargă. Mai bine decât să îi mutăm într-un centru de carantină, ei toţi rămân acolo. Pentru ei e mai confortabil în condiţiile lor decât să îi ducem în centru separat. De copii nu avem informaţii, dar persoane în vârstă da”, a mai spus şeful DSU.

Acesta a precizat că prefecturile au primit sarcini clare, în ceea ce priveşte asigurarea hranei pentru astfel de persoane.

Întrebat cu câte persoane a intrat în contact bărbatul infectat, ministrul Sănătăţii Victor Costache a spus că este în curs o anchetă epidemiologică, ale cărei rezultate vor fi gata joi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO