Eveniment

Cum arată bugetul Capitalei pe 2019: Cei mai mulţi bani merg în infrastructură, 370 de milioane de euro, 5 de milioane de euro pentru sănătate, 38 de milioane de euro pentru consolidări şi 128 de milioane de euro pentru asistenţa socială

Cum arată bugetul Capitalei pe 2019: Cei mai mulţi bani...

Autor: Dora Vulcan, Mediafax

03.04.2019, 17:07 380

Primăria Capitalei a stabilit cum vor fi distribuiţi banii de la buget pe 2019: peste 370 de milioane de euro pentru infrastructură şi modernizarea transportului, 85 de milioane de euro pentru sănătate, 38 de milioane de euro pentru consolidări şi 128 de milioane de euro pentru asistenţa socială.

"Deşi suma previzionată a fi alocată Bucureştiului de la bugetul de stat este în acest an mai mică cu peste 20%, actuala strategie administrativă are priorităţi clare şi nu vom face rabat de la calitatea lucrărilor pe care trebuie să le realizăm”, a declarat Gabriela Firea, potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei remis MEDIAFAX.

Firea a dat asigurări că nu vor fi oprite nici investiţiile în sănătate, infrastructură sau transporturi, ”pentru că bucureştenii au nevoie de servicii publice de calitate, de spitale sigure, dotate cu aparatură ultramodernă, şosele şi străzi fără gropi, de cultură şi educaţie”.

Primarul General a dat asigurări că bucureştenii nu vor suferi din cauza ”ajustării” bugetului Capitalei şi că va încerca să identifice alete surse de venit pentru completarea acestuia.

Ea a amintit, în context, că primăria plăteşte din acelaşi buget alocat de guvern şi transportul în comun pentru sute de mii de bucureşteni, precum şi subvenţiile RADET, că reabilitează poduri şi pasaje şi consolidează clădiri monument istoric, că din aceiaşi bani construieşte spitale şi finanţează 18 instituţii de spectacol şi muzee şi plăteşte stimulente financiare pentru tineri şi pentru categoriile sociale care au nevoie de sprijinul primăriei capitalei.

Din cele 370 de milioane de euro pentru infrastructură, Primaria Capitalei, prin direcţiile de specialitate, va finaliza proiectele aflate în derulare, va iniţia proiecte noi menite să fluidizeze traficul, va achiziţiona mijloace de transport în comun moderne şi nepoluante, va reabilita străzile, podurile şi pasajele, anunţă sursa citată. Astfel, pe lângă cele 400 de autobuze noi, contractate anul trecut, se vor mai achiziţiona 100 de tramvaie, 100 de troleibuze, 30 de autobuze hibrid li 100 de autobuze electrice. De asemenea, se vor moderniza staţiile de tramvai, troleibuz şi autobuz, prin achiziţionarea de mobilier urban şi se vor moderniza 10 km de linii de tramvai.

Pentru subvenţia Societăţii de Transport Bucureşti, prin proiectul de buget, vor fi alocaţi 170 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO