Eveniment

ArcelorMittal Galaţi: Este necesară amânarea liberalizării preţului gazelor

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

20.03.2013, 00:00 363

Conducerea combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi - parte a grupului ArcelorMittal, controlat de miliardarul indian Lakshmi Mittal -, unul dintre cei mai mari consumatori de energie din România, apreciază că liberalizarea preţurilor gazelor naturale trebuie amânată, pentru a se evita un impact major asupra consumatorilor industriali.

„ArcelorMittal Galaţi a subliniat necesitatea amânării liberalizării tarifelor la gaz pentru a evita un impact major asupra consumatorilor industriali din România“, se arată într-un comunicat al combinatului. Potrivit calendarului de liberalizare a pieţei de gaze, asumat prin acordul cu FMI, preţul la gazele destinate consumatorilor industriali va creşte în 1 aprilie (cu 5%), 1 iulie (5%) şi 1 octombrie (3%).

Pentru consumatorii casnici de gaze, calendarul prevede ca la 1 iulie preţul să crească cu 8%, respectiv cu 2% de la 1 octombrie. Reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi s-au întâlnit miercuri cu ministrul delegat pentru energie Constantin Niţă şi cu ministrul pentru Societatea Informaţională Dan Nica, cărora le-au comunicat: „Este important ca ArcelorMittal să nu aibă costuri suplimentare în comparaţie cu cele ale companiilor producătoare de oţel din ţările membre ale Uniunii Europene, menţinând astfel sustenabilitatea activităţilor industriale în România“. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO