Eveniment

Arcul de Triumf, inaugurat pentru Parada de 1 Decembrie

Arcul de Triumf, inaugurat pentru Parada de 1 Decembrie

Autor: Radu Tutulan

28.11.2016, 17:44 144

"Sunt aici oamenii care au muncit şapte zile din şapte ca să se poata defila de Ziua Natţională sub Arcul de Triumf. Acest monument este rezistent şi la un cutremur pe care nu îl dorim, de 8 grade. Lucrarea a fost una importantă şi a necesitat avize şi din partea Ministerului Culturii şi altor autorităţi. E un monument semnificativ pentru Capitala României., el va putea fi vizitat în perioada următoare, la finalizarea recepţiei. Turiştii vor putea să viziteze Arcul, sa urce deasupra lui să vadă Bucureştiul. Va fi un program, se va amenaja o alveolă şi vor fi treceri pentru pietoni. Acest monument trebuie să fie redat turismului", a declarat Primarul Capitalei, Gabriela Firea.

În apropierea construcţiei a fost organizată o expoziţie de fotografii prin care este redată istoria monumentului.

Lucrările de consolidare a Arcului de Triumf au început în ianuarie 2014 iar termenul iniţal de finalizare a fost martie 2015, valoarea acestora fiind de 7,6 milioane de euro, cinci milioane de euro reprezentând fonduri nerambursabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO