Eveniment

Ardaf le cere actionarilor 13 milioane de euro

01.09.2008, 20:44 17

Compania de asigurari Ardaf le cere actionarilor sa aduca 47 de milioane de lei (13 milioane de euro) la capital prin aport de numerar, propunerea urmand sa fie discutata intr-o Adunare Generala programata pentru 10 octombrie. Capitalul social al companiei ar ajunge astfel la 119 milioane de lei (aproape 34 mil. euro). Asiguratorul isi diminuase anterior capitalul cu aproape 62%, respectiv 116 milioane de lei (circa 32 mil. euro), la 72 milioane de lei, ca urmare a reducerii activului net al companiei la o valoare mai mica decat 50% din capitalul social. Potrivit convocatorului transmis Bursei de Valori, Ardaf le va propune actionarilor si extinderea Consiliului de Administratie, care va ajunge la cinci membri, fata de trei in prezent. Totodata, se va realiza si separarea conducerii administrative de cea executiva, Consiliul urmand sa desemneze un Comitet de Directie, care sa asigure coordonarea de zi cu zi a operatiunilor. Membrii Consiliului de Administratie vor fi alesi de actionari pentru o perioada de doi ani, cu posibilitatea de a fi realesi. Totodata, Consiliul de Administratie va alege un presedinte si un vicepresedinte dintre membrii sai. Candidaturile pentru cele doua posturi de administrator pot fi depuse pana la 29 septembrie, la sediul central al companiei. Ardaf, una dintre cele mai mari companii de asigurari de pe piata locala, este controlata de Generali PPF Holding, un joint-venture intre asiguratorul italian Generali si grupul ceh PPF. In luna iunie, consortiul a preluat Ardaf si RAI, un asigurator de mici dimensiuni, de la fondul de investitii PPF Investments. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, insa surse din piata au aratat ca s-ar fi ridicat la circa 80 de milioane de euro.
In primele sase luni, Ardaf a subscris prime brute de 218 mil. lei, valoare de 2,7 ori mai mare comparativ cu nivelul consemnat in intervalul ianuarie-iunie 2007. Despagubirile brute platite in prima jumatate a anului au insumat 65,9 mil. lei, fata de 76,1 mil. lei in primul semestru din 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO