Eveniment

Arena Naţională se va redeschide în această săptămână

Arena Naţională se va redeschide în această...

Autor: Claudiu Giurgea

14.03.2016, 12:02 532

Întrunită astăzi la Ministerul dezvoltării Regionale, Comisia tehnică a decis că membrana acoperişului stadionului Naţional Arena este de clasa „B”, ceea ce înseamnă o siguranţă sporită la foc. Decizia a fost luată în urma analizelor făcute la un laborator din Italia, testele efectuate în România, de către ISU, arătând că membrana s-ar include la clasa "C".

"Am primit astăzi agrementul din partea Ministerului Dezvoltării, în baza solicitării pe care am trimis-o, însoţită de expertiza laboratorului din Italia. Este confirmată încadrarea la categoria B de risc la incendiu, ceea ce înseamnă că acum putem intra în legalitate cu Arena Naţională. Mai aşteptăm avizul IGSU, dar acesta devine o formalitate în acest moment. Mă bucur, de asemenea, că n-am fost nevoiţi să apelăm la soluţia înlocuirii acoperişului. Ar fi fost costisitor şi inutil. Suntem pe drumul cel bun. Avem acum o Arenă Naţională modernă, clasificată după toate standardele europene, care poate fi deschisă evenimentelor sportive în condiţii de siguranţă." a scris Răzvan Sava pe Facebook.

Constructorul Max Bogl este aşteptat pentru a ridica agrementul iar ca urmare a acestei decizii, stadionul Naţional Arena poate fi redeschis în următoarele zile. Primul meci ce ar putea fi găzduit pe cel mai mare stadion din România este Dinamo Bucureşti -Pandurii Târgu Jiu, din etapa a 3-a a play-off-ului Ligii 1 la fotbal, asta după ce Federaţia Română de Fotbal a anunţat, că jocurile amicale cu Lituania şi Spania se vor disputa la Giurgiu, respectiv Cluj Napoca.

Ultimul meci disputat pe ”Arena Naţională”, înainte ca aceasta să fie închisă, a fost Steaua Bucureşti - Pandurii Târgu Jiu, scor 1-1, în etapa a 15-a din Liga 1, meci jucat la 25 octombrie 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO