Eveniment

Argentina se alătură Croaţiei în prima semifinală de la Mondial, după un meci dramatic cu Olanda

Argentina se alătură Croaţiei în prima semifinală de...

Autor: Rafael Hekman

10.12.2022, 00:07 236

După o primă jumătate de oră dominată teritorial de Argentina, care a fost mai prezentă în jumătatea adversă, Lionel Messi a găsit o pasă excelentă pe culoar, pentru Molina, care a pătruns în careu şi a împins mingea în poartă cu vârful ghetei (0-1, min. 35).

Olandezii au încheiat repriza cu un singur şut spre poartă, în timp ce sudamericanii şutaseră de 5 ori, din care 3 tentative au prins cadrul porţii.

Dominarea argentinienilor a continuat şi în repriza secundă, „portocala mecanică” nereuşind să ajungă periculos în faţa careului lui Emiliano Martinez.

Anticipând majorarea scorului, Messi a trimis întâi foarte puţin peste poartă, din lovitură liberă, pentru ca în minutul 73 să transforme un penalty, acordat după un fault în careu asupra lui Julian Alvarez (0-2, min. 73).

Olandezii s-au trezit din „pumni” şi în minutul 83, după o centrare de pe flancul drept trimisă de Steven Berghuis, mingea îl găseşte pe Wout Weghorst în zona punctului cu var, de unde acesta a marcat bine plasat şi puternic cu o lovitură de cap (1-2, min. 83).

Peste două minute, Luuk de Jong a trimis un şut puternic din careu, mingea lovind plasa laterală.

Arbitrul de rezervă a dictat 10 minute suplimentare de joc, timp în care Olanda a riscat mai mult şi în minutul 90+11 a obţinut o lovitură liberă de la 18-20 de metri.

Koopmeiners a executat surprinzător, pe jos, pasându-i lui Weghorst pe lângă zid, de unde olandezul a şutat din întoarcere, pe lângă Martinez, egalând şi trimiţând meciul în prelungiri (2-2, min. 90+11).


Prima fază importantă a prelungirilor a apărut abia în minutul 113, când Luuk de Jong a primit o pasă în careu, din lovitură liberă, însă şutul său s-a lovit de opoziţia fundaşilor argentinieni, în două rânduri.

Sudmericanii au declanşat forcing-ul în ultimele 10 minute, odată cu introducerea lui Di Maria. Un prim şut al lui Lautaro Martinez s-a lovit în drumul spre gol de van Dijk şi a ricoşat în corner.

După alte două lovituri de colţ, una finalizată cu o lovitură de cap peste poartă, Olanda a plecat în două rânduri la contraatac, însă baloanele trimise în faţa porţii au fost reţinute de fiecare dată de Emiliano Martinez.

Messi a şutat apoi, mingea părând că prinde cadrul porţii, însă o deviere salvatoare a făcut ca tabela să rămână nemodificată.

La fel ca după şutul lui Enzo Fernandez din marginea careului, care a nimerit bara din dreapta porţii lui Andries Noppert.

Cele 120 de minute de joc s-au încheiat cu scorul de 2-2.

Olanda a bătut prima lovitură de departajare, prin van Dijk, Emiliano Martinez ghicind colţul şi parând: 0-0.

Messi l-a executat cu mult calm pe Noppert pentru 0-1.

Emiliano Martinez a parat apoi şi execuţia lui Berghuis, executată bine, pe cealaltă parte: 0-1.

Paredes a încheiat cu gol a doua serie de lovituri pentru 0-2.

Koopmeiners a marcat prima dată pentru Olanda de la punctul cu var: 1-2.

Montiel l-a păcălit pe Noppert, în timp ce tribunele argentiniene cântau: 1-3.

Weghorst prelungeşte agonia pentru Olanda şi îl învinge pe Martinez: 2-3.

Enzo Fernandez, autorul şutului în bară de pe final, trimite pe lângă şi prelungeşte şansele olandezilor 2-3.

Luuk de Jong lasă soarta calificării în gheata lui Lautaro Martinez, marcând pentru 3-3.

Argentinianul nu ratează şi duce scorul la 3-4 la penalităţi, consfinţind calificarea Argentinei în semifinală, alături de Croaţia, cu scorul general de 5-6 (2-2).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO