Eveniment

Argeş: Două localităţi în carantină, au crescut cazurile de infectaţi cu coronavirus

Argeş: Două localităţi în carantină, au crescut cazurile de infectaţi cu coronavirus

Autor: Vasile Magradean

01.08.2020, 09:38 986

Două localităţi din judeţul Argeş au intrat în caratină  după ce s-a înregistrat o creştere a numărului de persoane infectate cu coronavirus.

Prefectul Emanuel Soare a declarat sâmbătă pentru MEDIAFAX că măsura a fost luată în condiţiile în care judeţul se află pe un trend crescător al persoanelor confirmate pozitiv.

”Este vorba de localităţile Bălileşti şi Dârmăneşti, intrate în carantină. În prima avem 20 de cazuri confirmate, iar în cea de-a doua 12 cazuri. Am depăşit indicatorul de 3 cazuri la mia de locuitori. Este o presiune fantastică şi pe spitale, unde locurile sunt epuizate, foarte greu mai găsim câte un loc pentru un pacient cu COVID”, a spus Soare.

Acesta a subliniat că, uneori, se fac liste de aşteptare pentru cei care solicită o ambulanţă în vederea internării.

Prefectul a mai spus că poliţiştii şi jandarmii sunt la toate intrările şi ieşirile din cele două localităţi.

”Nu se iese, nu se intră decât în baza unor motive prevăzute în hotărârea CJSU Argeş. Noi facem o evaluare a tuturor localităţilor, avem în supraveghere şi alte localităţi. Dacă indicatorii privind numărul de cazuri vor fi depăşiţi, săptămâna viitoare vom veni, probabil, cu decizii de carantinare şi a altor localităţi”, a precizat Emanuel Soare.

 
AFACERI DE LA ZERO