Eveniment

Argeş: Un camion plin cu militari a căzut într-o râpă, autorităţile au activat planul roşu

Autor: Cristina Cazacu

29.06.2017, 22:14 446

UPDATE 00.18: Carmen Dan: Şoferul a spus că i s-au defectat frânele într-o curbă. A fost testat, alcoolemie zero

Carmen Dan, ministru Afacerilor Interne, a declarat pentru MEDIAFAX că şoferul camionului cu militari care a căzut, joi seara, într-o râpă din judeţul Argeş, a spus că i s-au defectat frânele într-o curbă. Acesta nu a consumat alcool.

"Se acţionează pentru descarcerarea a încă doi militari. Nu putem confirma încă decesul. Şoferul este unul dintre militarii transportaţi la spital şi a declarat că i s-au defectat frânele într-o curbă. A fost testat, rezultatul fiind zero", a declarat Carmen Dan pentru MEDIAFAX.

UPDATE 23.54: Doi militari răniţi în accidentul din Argeş sunt transportaţi către Spitalul Judeţean din Braşov

Purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja, declară că doi militari răniţi în accidentul din apropierea localităţii Valea Urdei, judeţul Argeş, sunt transportaţi către Spitalul Judeţean din Braşov.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja, doi militari răniţi sunt transportaţi către Spitalul Judeţean din Braşov.

”Sunt pe drum. Persoanele sunt conştiente”, declară Ciprian Sfreja.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat pentru MEDIAFAX că primele şase victime au ajuns la Câmpulung ţi sunt conştiente.

UPDATE 23.36: Ministrul Sănătăţii: Un militar implicat în accidentul din Argeş a murit

Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, a declarat pentru MEDIAFAX, că o un militar a murit în urma accidentului care a avut loc, joi seara, în judeţul Argeş. Potrivit ministrului, alte două victime sunt încarcerate.

"Două victime sunt încarcerate, posibil decedate, încă nu se ştie pentru că nu au reuşit să îi scoată. Mai există un deces găsit la faţa locului. Şapte victime sunt în drum către spitalul din Câmpulung şi doi în drum spre Braşov. În situaţia în care va fi necesar, vor fi transferaţi la Bucureşti", a declarat pentru MEDIAFAX Florian Bodog.

UPDATE 23.28: MApN: Camion cu 13 militari la bord, răsturnat în judeţul Argeş

Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulaţie astăzi, 29 iunie, în jurul orei 21.55, în apropiere de localitatea Valea Urdei, judeţul Argeş, anunţă MapN într-un comunicat de presă.

”Autocamionul, care era ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare, care se deplasau dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului. Din informaţiile primite până acum, trei militari aflaţi în cabina autocamionului au rămas încarceraţi, echipele de intervenţie fac eforturi pentru eliberarea lor. Ceilalţi zece militari, care se aflau în spatele camionului, au fost evacuaţi şi le se acordă îngrijiri la faţa locului, urmând a fi transportaţi de urgenţă la cele mai apropiate spitale”, se arată în comunicatul MApN.

”Conform procedurilor legale, a fost sesizat, Parchetul Militar. Din ordinul şefului Statului Major General, a fost instituită o comisie de cercetare administrativă care va investiga circumstanţele producerii incidentului”, mai transmite MApN.

UPDATE 23.22: Carmen Dan: În camion erau 18 militari. 6 au fost scoşi, 4 sunt inconştienţi. Ceilalţi sunt încarceraţi

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a declarat pentru MEDIAFAX că în camionul căzul în râpă se aflau 18 militari. Şase dintre aceştia au fost scoşi din maşină, patru fiind inconştienţi. Ceilalţi 12 sunt încarceraţi. Intervenţia este dificilă, râpa având peste 30 metri adâncime.

"Este vorba despre 18 militari care aparţineau unităţii Vânători de munte Câmpulung Muscel. S-au răsturant, prăpastia are o adâncime de 30-40 m , este amplasată pe raza localităţii Dâmbovicioara, spre Fundata pe DN 73. La 21.37 am primit noi anunţul pentru accident, la 21.40 s-a activat planul roşu la nivelul judeţului Argeş. Din cei 18 militari , 6 au fost scoşi din autocamion, dintre aceştia patru sunt inconştienţi. Rămân încerceraţi şi se acţionează 12 militari. La locul intervenţiei se deplasează secretarul de stat Raed Arafat şi ministrul Apărării. Din informaţiile pe care le am, camionul venea de la Cincu, de la un exerciţiu. Nicio persoană nu a decedat, din informaţiile de până în acest moment. Este o intervenţie dificilă dată fiind adâncimea prăpastiei", a declarat pentru MEDIFAX Carmen Dan.

UPDATE 23.11: Prefect Argeş: Două victime din accident au ajuns la Spitalul Câmpulung

Emilian Dragnea, prefectul judeţului Argeş, a declarat că două dintre victimele din accidentul în care a fost implicat un camion cu militari au ajuns la Spitalul Câmpulung, iar Spitalul din Piteşti este pregătit să primească victime.

”Evenimentul s-a petrecut la graniţa cu Braşovul. Două victime au ajuns la Spitalul Câmpulung, celelalte echipaje sunt la faţa locului. Spitalul din Câmpulung şi cel din Piteşti sunt pregătite să preia victimele”, a declarat Emilian Dragnea, prefectul judeţului Argeş.

UPDATE 23.02: ISU Argeş: Zece persoane din camionul răsturnat au fost descarcerate, 3 sunt încarcerate

Purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure, declară că zece persoane din camionul care a căzut, joi seara, într-o râpă în judeţul Argeş, au fost descarcerate, iar alte trei sunt încarcerate.

Mădălina Epure a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că până la ora transmiterii acestei ştiri au fost descarcerate zece persoane, unele nefiind conştiente.

Alte trei persoane sunt încă încarcerate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Argeş, militarii răniţi primesc deocamdată îngrijiri medicale la faţa locului.

Mădălina Epure a spus că intervenţia este dificilă din cauza terenului accidentat, iar şoseaua de pe care s-a răsturnat camionul este plină de serpentine.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, Mădălin Zamfir, a declarat, la rândul său, că ancheta privind accidentul se va desfăşura de Parchetul Militar.

UPDATE 22.48: Ministrul Apărării: 12 militari se aflau în camionul căzut într-o râpă în Argeş

Adrian Ţuţuianu, ministrul Apărării Naţionale, a declarat pentru MEDIAFAX că în camionul care a căzut, joi seara, într-o râpă în judeţul Argeş se aflau 12 persoane. Pasagerii erau militari ai Batalionului 30 Vânători de Munte din Câmpulung.

"În camion se aflau 12 persoane. Erau militari ai Batalionului Vânători de Munte din Câmpulung. Aceştia veneau dinspre Braşov. Mă îndrept către locul accidentului, deocamdată nu sunt mai multe informaţii", a declarat pentru MEDIAFAX

Un camion în care se aflau mai mulţi militari a căzut, joi seara, într-o râpă din localitatea argeşeană Dâmbovicioara. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie, iar numărul eventualelor victime nu este deocamdată cunoscut.

Camionul în care se aflau mai mulţi militari a căzut, joi seara, într-o râpă din localitatea argeşeană Dâmbovicioara.

Poliţia şi mai multe ambulanţe se deplasează spre locul accidentului, iar autorităţile au activat planul roşu de intervenţie.

Rude ale celor aflaţi în camion declară că militarii se întorceau dintr-o misiune.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure, a declarat pentru MEDIAFAX că mai multe persoane sunt încarcerate.

IGSU a informat că au fost alertate nouă echipaje medicale SMURD şi şase SAJ Argeş. De asemenea, acţionează şi trei autospeciale de stingere cu modul de descarcerare şi prim ajutor.

Totodată, persoana care a alertat serviciile de intervenţie a declarat că în camion se aflau caproximativ 20 de militari, dintre care patru nu ar prezenta funcţii vitale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO