Eveniment

Armata rusă a început retragerea forţelor din jurul Kievului. Ministerul Apărării din Rusia: Vom reduce puternic activitatea militară din jurul Kievului

Războiul din Ucraina

Armata rusă a început retragerea forţelor din jurul...

Autor: Răzvan Botea

30.03.2022, 00:07 1615

Rusia a anunţat că îşi va reduce drastic operaţiunea militară de lângă Kiev şi Cernihiv după ce discuţiile de pace de la Istanbul par să facă unele progrese, scrie The Independent. Ministerul rus al Apărării a promis că îşi va reduce activitatea în apropierea capitalei ucrainene pentru a crea condiţiile pentru continuarea dialogului.

Statele Unite observă că armata rusă a început reducerea activităţilor militare la periferia oraşului Kiev şi retragerea unor unităţi tactice, afirmă oficiali de la Washington, imediat după ce Rusia a anunţat această decizie.

România este o ţară sigură, membră a Uniunii Europene şi a NATO, ceea ce garantează securitatea afacerilor şi investiţiilor, transmite premierul Nicolae Ciucă după întâlnirea cu comisarul european Paolo Gentiloni, responsabil pentru economie.

Vladimir Medinski, şeful delegaţiei ruse la negocieri, a anunţat marţi după-amiază că Rusia nu se opune aderării Ucrainei la Uniunea Europeană, informează agenţia RIA Novosti şi cotidianul Le Figaro. Un membru al delegaţiei ucrainene la negocierile din oraşul turc Istanbul afirmă că acum sunt „condiţii suficiente“ pentru un summit al preşedinţilor Ucrainei şi Rusiei, Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO