Eveniment

Armata rusă a intensificat bombardamentele în Donbas. Forţele militare ucrainene par a fi depăşite numeric şi din punctul de vedere al armamentului

Armata rusă a intensificat bombardamentele în Donbas....

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

26.05.2022, 19:47 200

Armata rusă a intensificat, în ultimele 24 de ore, bombardamentele în regiunile Doneţk şi Lugansk, situate în estul Ucrainei, iar forţele militare ucrainene par a fi depăşite numeric şi din punctul de vedere al armamentului, afirmă oficiali ucraineni, citaţi de CNN.

Situaţia rămâne "dificilă", a declarat joi deputatul ucrainean Fedir Venislavskii, membru al Comisiei parlamentare pentru Securitate Naţională. "Cele mai fierbinţi zone sunt Severodoneţk şi Lisiciansk. Inamicul încearcă să încercuiască trupele noastre", a afirmat Fedir Venislavskii.

În ultimele zile, armata rusă a intensificat atacurile cu rachete cu raze scurte de acţiune, cu sisteme balistice multiple, cu artilerie grea şi tancuri în regiunile Doneţk şi Lugansk.

Autorităţile ucrainene au anunţat uciderea unor civili în 13 localităţi din regiunea Doneţk. De asemenea, sunt bombardamente constante asupra şoselei care face legătura între localităţile Bahmut şi Lisiciansk.

Deputatul Fedir Venislavskii a precizat că orăşelul Liman este deja ocupat de armata rusă, iar la periferia oraşului Severodoneţk au loc lupte intense.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO