Eveniment

Armata rusă a primit ordin să se retragă din Herson, singura capitală regională capturată de la începutul invaziei din februarie, în urma problemelor cu aprovizionarea oraşului

Armata rusă a primit ordin să se retragă din Herson,...

Autor: Mediafax

09.11.2022, 17:49 1058

Armata rusă a primit ordin miercuri să se retragă din oraşul ucrainean Herson, singura capitală regională capturată de la începutul invaziei din februarie, potrivit BBC. Generalul rus Serghei Surovikin a declarat că nu mai este posibil să se menţină aprovizionarea oraşului.

Comandantul Rusiei în Ucraina, generalul Serghei Surovikin, a declarat că nu mai este posibil să se menţină aprovizionarea oraşului.

Retragerea din Herson înseamnă că forţele ruseşti se vor retrage în întregime din regiunea de pe malul vestic al râului Dnipro.

Herson era singura capitală regională capturată de ruşi de la începutul invaziei în Ucraina, din 24 februarie.

Aceasta reprezintă „o lovitură semnificativă” în contextul în care Rusia se confruntă cu o contraofensivă ucraineană.

„În aceste circumstanţe, cea mai rezonabilă opţiune este organizarea apărării de-a lungul unei linii de barieră de-a lungul râului Dnipro”, a declarat generalul Surovikin la o reuniune a liderilor militari de rang înalt.

Anunţul a fost făcut la scurt timp după ce presa rusă a anunţat că adjunctul liderului din Herson, Kirill Stremousov, a fost ucis într-un accident de maşină. Acesta avertizase cu doar şase zile în urmă că este „foarte probabil” ca forţele ruseşti să fie nevoite să treacă pe malul estic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO