Eveniment

ASE a revenit asupra modului de notare a studenţilor: la fiecare disciplină se vor stabili condiţiile de evaluare

ASE a revenit asupra modului de notare a studenţilor: la...

Autor: Adelina Mihai

01.08.2018, 00:04 1477

♦ La fiecare disciplină studiată la facultate se vor stabili condiţiile de evaluare a activităţii studenţilor de către mai multe persoane, s-a decis ieri într-o şedinţă de Senat a Academiei de Studii Economice, universitate care şcolarizează 20.500 de studenţi.

Decizia universităţii vine în contextul în care, anterior, o pre­vedere din regulamentul de evaluare a studenţilor in­du­cea ideea că, de anul viitor, studenţii care iau note mai mici de 5 la examen pot promova totuşi dacă au rezultate bune la ac­ti­vitatea de la seminar, iar media celor două note depăşeşte 5. ZF a scris despre această situaţie în prima jumă­tate a acestei luni, în urma unui interviu cu un reprezentant al con­ducerii ASE şi cu un reprezentant al studenţilor.

„Nu a fost niciodată aşa, s-a înţeles greşit. În ASE nu s-a promovat niciodată cu o notă mai mică de 5, a fost o greşeală de percepţie. Au fost prezentate informaţii incomplete, nu incorecte. Iar această prevedere a fost corectată astăzi (ieri -   n.red.) în Senat“, a spus prof. univ. dr. Dumitru Mi­ron, preşe­dintele Comi­siei pentru guvernanţă uni­ver­sitară din cadrul Se­natului ASE. El spune că, potrivit prac­ticii internaţionale, există două formule de eva­luare a cunoştinţelor, una de natură sumativă (când se trece doar cu examen) şi una în care evaluarea se face cu o anumită notă de conti­nuitate, care ia în consi­derare şi activitatea practică a studenţilor, proiectele şi acti­vităţile de la seminarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO