Eveniment

ASE va sărbători 100 de ani de existenţă

ASE va sărbători 100 de ani de existenţă

Autor: Valentin Anghel, Roxana Alexe

25.02.2013, 18:43 715

Proiectul cultural ar urma să se deruleze în perioada 20 martie şi 6 aprilie.

Potrivit protocolului de colaborare încheiat pe o perioadă de 60 de zile între Consiliul local al sectorului 1 şi organizaţia ALUMNI, cele două entităţi vor stabili, de comun acord, calendarul evenimentelor proiectului cultural pentru sărbătorirea celor o sută de ani de existenţă a Academiei de Studii Economice (ASE) Bucureşti.

De asemenea, Consiliul local al sectorului 1 va asigura din bugetul acestui sector "o parte din resursele financiare necesare pentru realizarea obiectivelor" proiectului cultural.

ASE Bucureşti a fost înfiinţată în baza legii promulgate prin Decretul Regal 2978 din aprilie 1913, publicat în Monitorul Oficial al României din 13 aprilie sub denumirea de Academia de Înalte Studii Comerciale şi Industriale.

Palatul din Piaţa Romană în care îşi desfăşoară activitatea Academia de Studii Economice din Bucureşti reprezintă un monument istoric aflat în patrimoniul cultural naţional, se mai arată în expunerea de motive a proiectului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO