Eveniment

Asigurarea RCA pentru persoane fizice se scumpeşte. Care este noul tarif de referinţă

Asigurarea RCA pentru persoane fizice se scumpeşte. Care...

Autor: Alina Botezatu

01.11.2018, 13:01 724

În schimb, pentru companii, tariful de referinţă mediu ponderat a scăzut în octombrie cu 5%, faţă de cel înregistrat în februarie, până la 1.660 de lei, conform ASF.

„Schimbarea relativă a primei de risc de referinţă comparativ cu cea din tariful de referinţă anterior nu este consistentă la nivelul tuturor categoriilor de autovehicule, existând atât scăderi, cât şi creşteri de valoare. Modificările tarifelor de referinţă estimate pentru fiecare segment de risc sunt generate, în principal, de evoluţia daunalităţii în perioadele de referinţă luate în considerare în cadrul celor două exerciţii de calcul. (...) Tarifele de referinţă nu reprezintă tarife la care sunt încheiate poliţele RCA în piaţă”, au detaliat reprezentanţii ASF.

ASF a publicat tarifele de referinţă pentru poliţele auto obligatorii (RCA) conform prevederilor Legii nr. 132/2017 şi a Normei nr. 22/2017 privind metodologia de calcul a acestora.

Tarifele de referinţă au fost calculate de Ernst & Young Assurance Service, în funcţie de: categoriile de vehicule (autoturisme, autovehicule transport marfă, autovehicule transport persoane etc.), de tipul asiguratului (persoană juridică/persoană fizică), de vârsta asiguraţilor în cazul persoanelor fizice, precum şi de caracteristicile tehnice ale vehiculelor (capacitatea cilindrică sau puterea, masa maximă autorizată, numărul de locuri).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO