Eveniment

Asociaţia Administratorilor de Fonduri: Activele nete ale celor 202 fonduri de investiţii au crescut cu 2,2% de la începutul anului

Asociaţia Administratorilor de Fonduri: Activele nete...

Autor: Izabela Cutieru

22.05.2019, 18:10 82

Activele nete ale celor 202 fonduri deschise şi închise, locale şi străine, au crescut în luna aprilie cu 1,6%, până la nivelul de 42,8 miliarde de lei (9 miliarde de euro), înregistrând o creştere de 2,2% de la începutul anului, informează Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF).

Activele nete ale celor 80 de fonduri deschise locale au crescut în luna aprilie cu 1,2%, până la 21,8 miliarde de lei (4,6 miliarde de euro), în vreme ce creşterea în anul curent a ajuns la 1%.

Fondurile deschise locale au beneficiat în luna aprilie de întrări nete de 166 milioane de lei (34,8 milioane de euro), fiind vizate fondurile de obligaţiuni şi instrumente cu venit fix (147,9 milioane de lei), cele reunite sub categoria „alte fonduri” (50 milioane de lei), în vreme ce fondurile diversificate (-0,1 milioane de lei), cele cu capital garantat (-3,9 milioane de lei), cele de acţiuni (-11,6 milioane de lei) şi cele de randament absolut (-16,5 milioane de lei) au înregistrat ieşiri nete.

Activele nete exprimate în lei ale celor 92 de fonduri deschise străine distribuite în România au scăzut în luna aprilie cu 0,2%, comparativ cu luna precedentă, până la 0,77 miliarde de lei (0,16 miliarde de euro).

Fondurile deschise străine distribuite în România, având o pondere de 3,4% în totalul activelor fondurilor deschise de investiţii, au înregistrat în luna aprilie ieşiri nete de 20,9 milioane de lei (4,4 milioane de euro).

Activele nete ale celor 30 de fonduri închise (inclusiv SIF-uri şi FP) au crescut cu 2% în luna raportată, până la 20,3 miliarde de lei (4,3 miliarde de euro); fondurile închise locale au avut intrări nete în luna raportată în valoare de 8,2 milioane de lei (1,7 milioane de euro).

AAF este organizaţia profesională neguvernamentală a operatorilor din industria Organismelor de Plasament Colectiv din România, care reuneşte 18 societăţi de administrare a investiţiilor (S.A.I.), Fondul Proprietatea, 5 Societăţi de Investiţii Financiare (S.I.F.) şi 4 bănci depozitare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO