• Leu / EUR4.9707
  • Leu / GBP5.7329
  • Leu / USD4.6638
Eveniment

Asociaţiile de elevi sunt revoltate: Ministerul minte! Nu am fost chemaţi la discuţii

Asociaţiile de elevi sunt revoltate: Ministerul minte! Nu am fost chemaţi la discuţii

Autor: Gabriel Pecheanu

06.06.2023, 12:45 251

Asociaţiile de elevi nu au fost invitate la consultăţi, transmit reprezentanţii mai multor organizaţii de elevi din ţară. Ei susţin că Ministerul Educaţiei a organizat „false consultări cu reprezentanţi au unei structuri organizate prin ordin de ministru”.

„Ministerul minte! Asociaţiile de elevi nu au fost chemate la discuţii! Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Elevilor din Timiş (AETM) critică lipsa de dialog a Ministerului Educaţiei şi condamnă organizarea unor consultări false. Marţi, Ministerul Educaţiei a anunţat organizarea unor consultări cu reprezentanţii elevilor şi părinţilor referitoare la greva profesorilor. Asociaţiile de elevi nu au fost invitate, Ministerul organizând nişte false consultări cu reprezentanţi au unei structuri organizate prin ordin de ministru. Astfel, se încearcă din nou manipularea opiniei publice împotriva greviştilor, folosindu-se de elevi”, potrivit unui comunicat de presă.

Elevii apreciază că „această minciună vine în scopul de a denatura opinia publică cu privire la grevă, lucru încercat de Minister în mod repetat în ultimele zile”.

„Ministerul îşi doresc (doreşte - n.r.) să se folosească de copii, sub pretextul examenelor naţionale, pentru a antagoniza greviştii şi a duce la oprirea grevei. Dacă într-adevăr s-ar dori găsirea unei soluţii pentru susţinerea examenelor naţionale, Ministerul Educaţiei ar susţine mărirea salariilor profesorilor şi ar consulta asociaţiile elevilor, care au fost vocale în contextul grevei, participând la proteste, discuţii, şi propunând soluţii pentru examenele naţionale. Suntem solidari cu profesorii noştri şi îi încurajăm să nu oprească greva până când nu vor primi un răspuns la toate solicitările lor. Ne dorim profesori bine plătiţi, care pot trăi decent din salariul lor. Manipularea Guvernului şi Ministerului trebuie oprită de urgenţă, pentru că nu profesorii grevişti sunt problema, ci Guvernul! Solicităm Guvernului să oprească manipularea cu privire la grevă”, se menţionează în finalul comunicatului.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9707
Diferență: -0,008
Ieri: 4.9711
Azi: 4.6638
Diferență: 0,3378
Ieri: 4.6481
Azi: 5.7329
Diferență: -0,3251
Ieri: 5.7516
Azi: 5.1566
Diferență: -0,4748
Ieri: 5.1812