Eveniment

Asociaţiile de locatari pot solicita contra cost containere în care să depoziteze zăpada dintre blocuri. Preţul pentru un container de 7-10 metri cubi este în jur de 250-300 de lei

Asociaţiile de locatari pot solicita contra cost...

Autor: Simona Tatu

12.01.2017, 16:12 719

Preţul pentru un container de 7-10 metri cubi este în jur de 250-300 de lei, iar solicitarea trebuie făcută firmelor de salubrizate din fiecare sector. Cartierele rezidenţiale au solicitat deja acest serviciu.

Reprezentanţii primăriei Capitalei au anunţat că atât agenţii economici, cât şi asociaţiile de locatari care nu curăţă zăpadă de pe trotuare ar putea fi amendate, iar „determinarea” acestora de a scăpa de amenzi a făcut ca în multe zone să existe trotuare curate şi din loc în loc munţi de zăpadă folosiţi pentru „depozitarea” a ceea ce a fost curăţat de pe spaţiul public.

Primăria a cerut operatorilor de salubrizare să deszăpezească prioritar zonele de acces către spitale şi staţii de ambulanţă, precum şi traseele pe care circulă troleibuze şi autobuze, urmând ca abia apoi să se ocupe de curăţarea străzilor secundare, dintre blocuri.

În vederea curătării străzilor secundare, operatorii de salubrizare au pus la dispoziţie containere de depozitare pentru şcoli, spitale şi cartierele rezidenţiale care au fost dispuse să plătească. Preţul pentru un container de 7-10 m3 este în jur de 250-300 de lei.  „Firmele de salubrizare amplasează containerele la locul indicat şi le vor ridica atunci când vor fi anunţaţi că este umplut”, spune Dan Ceauşescu, director Filiala Urban Bucureşti, firma de salubrizare care operează în sectorul 6 al Capitalei.

Utilajele care deszăpezesc bulevardele şi arterele principale au o capacitate de aproximativ 20 m3 şi nu pot fi folosite să adune zăpada rămasă printre blocuri sau din cartierele cu case.

De aceea, asociaţiile de proprietari au două soluţii în cazul în care se confruntă cu problema depozitării munţilor de zăpadă, fie pot solicita contra cost containere de la operatorii de salubrizare, fie pot să adune zăpada pe spaţiile verzi sau în grădinile blocurilor acolo unde acestea există.

Operatorii contactaţi de ZF au spus că nu este rentabil să intervină cu utilaje mici pentru a deszăpezii străzile dintre blocuri pentru că ar fi nevoie de 3-4 drumuri pentru a aduna zăpada de la o singură scară de bloc.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO