Eveniment

Aspiratorul, folosit in 67% din locuinte

10.09.2004, 00:00 18

 Peste 67% dintre romanii care locuiesc in mediul urban isi curata locuinta cu ajutorul aspiratorului, in timp ce matura este preferata de doar 18%, iar mopul de 9%, se arata intr-un studiu efectuat de compania Electrolux Romania.
Potrivit studiului, 78% dintre respondenti poseda un aspirator, iar dintre cei care nu au inca unul, 66% doresc sa cumpere unul in viitorul apropiat.
Referitor la tipul de aspirator, 60% dintre respondenti poseda unul normal, 30% unul vertical si doar 10% unul cu spalare.
Vechimea aspiratoarelor variaza si ea, majoritatea celor chestionati detinind un aspirator de cel mult 10 ani, in timp ce aproape 20% au un aspirator mai vechi de zece ani.
De asemenea, 54% dintre participantii la studiu se declara multumiti de aparatele detinute, iar 12% spun ca aspiratorul lor functioneaza in regula.
"Cel mai important factor care determina decizia de cumparare a unui aspirator este marca, 54% dintre persoane spunind ca acest aspect este extrem de important, iar factori precum puterea, pretul, greutatea si silentiozitatea au o importanta mai mica - 36%. Filtrul este important pentru 12% dintre respondenti", se mai arata in studiu.
Alegerea unui aspirator poate fi influentata si de alergiile pe care anumite persoane le au la praf sau polen.
In familie, aspiratorul este folosit in 52% din cazuri de sotie, in timp ce numai 6% dintre barbatii fac acest lucru, iar menajera 2%. Ceilalti membri ai familiei contribuie la curatarea casei cu aspiratorul in procent de 40%.
In acelasi timp, datele indica faptul ca 62% dintre respondenti curata locuinta cel putin o data pe saptamana.
Dintre persoanele care au participat la acest studiu 73% au sub 30 de ani, restul de 27% avind virste cuprinse intre 30-50 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO