Eveniment

Astăzi, de la ora 19.00, are loc Gala ZF 22 de ani: Ziarul Financiar premiază cele mai valoroase 10 companii din România (sunt câteva schimbări spectaculoase) şi reuneşte cei mai puternici executivi români care lucrează în străinătate, în SUA, Australia, Africa de Sud, Filipine, America Centrală, Orientul Mijlociu, Croaţia, Olanda etc.

Ömer Tetik (Banca Transilvania), Grigore Horoi (Agricola), Ioan Nani (Antibiotice Iaşi), Iulian Dascălu (Iulius Group), Murielle Lorilloux (Vodafone România), Steven van Groningen (Raiffeisen Bank) sunt doar câţiva dintre executivii şi antreprenori care au rememorat ce făceau şi ce visau la vârsta de 22 de ani. Galerie foto

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.11.2020, 00:08 1843

Va fi prima gală în format online de la înfiinţarea Ziarului Financiar până astăzi, prima dată când vom acorda premii prin intermediul ecranelor şi vom fi împreună cu cititorii, partenerii şi „actorii“ articolelor noastre cu sprijinul tehnologiei.

Ziarul Financiar marchea­ză astăzi aniversarea a 22 de ani de la publicarea pri­mu­lui număr prin gala anua­lă ZF, dar şi prin suplimentul care însoţeşte această ediţie.

Anul acesta, deşi pandemia de COVID-19 a schimbat formatul, tradi­ţia de a aborda, în cadrul Galei ZF, su­biec­te­le care marchează toată lumea rămâ­ne în picioare. Evenimentul din acest an, care aniversează 22 de ani de la în­fiinţarea ZF, are ca temă centrală ro­mâ­nii care au reuşit să acceadă în poziţii exe­cutive de top în afară, sub umbrela „Romanians going global“. Cu ajutorul lor vrem să vedem cum arată lumea busi­nessului din străinătate, cu ce este di­fe­rită faţă de România, ce putem în­văţa astfel încât să ardem etapele.

Invitaţi speciali sunt executivii ro­mâni de top, care au ajuns în poziţii-cheie la nivel global şi care ne vor povesti experienţele lor şi percepţia lor asupra României vă­zu­te din afara gra­niţelor.

Ca în fiecare an, pre­miem cele mai va­lo­roase companii din România, o decernare care însoţeşte ca­talogul ce va apărea pe piaţă la în­ce­putul lui decembrie.

Va fi prima gală în format online de la înfiinţarea Ziarului Financiar până astăzi, prima dată când vom acorda premii prin intermediul ecranelor şi vom fi împreună cu cititorii, partenerii şi „actorii“ articolelor noastre cu sprijinul tehnologiei.

Ediţia ZF de astăzi aduce un supli­ment aniversar, realizat după ce, acum câteva săptămâni, jurnaliştii de la ZF au tri­mis reprezentanţilor mediului de busi­ness din România - bancheri, antre­pre­nori, manageri - câteva în­trebări: ce fă­ceau ei la 22 de ani? Cum se visau? Ce îşi doreau să devină şi unde au ajuns în cele din urmă?

„La 22 de ani, tocmai începusem ca analist financiar în industria petrolului şi a gazelor din Londra. Spun adesea că am ajuns întâmplător în industria petro­lu­lui şi a gazelor, deoarece nu făcea parte din plan“, a răspuns Christina Verchere, CEO al Petrom, singurul pro­ducător local de petrol şi gaze şi cea mai ma­re companie de la bursa românească în termeni de capitalizare.

La provocarea ZF a răspuns şi Dragoş Pavăl, cofondator al retailerului de bricolaj Dedeman, cea mai mare com­panie antreprenorială românească.

„La 22 de ani, adică înainte de Re­vo­luţie, evident că nu mă gândeam că vreodată aş putea să înfiinţez o firmă. Îmi doream doar să-mi termin studiile şi să profesez în domeniul programării cal­culatoarelor personale“, a spus Dragoş Pavăl.

Despre visurile de la 22 de ani a po­vestit şi Florin Talpeş, CEO şi cofon­da­tor al furnizorului de soluţii de securitate Bitdefender, care şi-a amintit că, la acea vârstă, era student la facul­ta­tea de matematică.

„Eram fericit că puteam urmări cursurile unor matematicieni români care, la acea oră, se numărau printre marii matematicieni ai lumii. Visam să ajung cercetător.“

Alături de poveştile şi amintirile celor peste 80 de oameni din business care au răspuns solicitării ZF, se regăsesc, sub forma ilustraţiilor grafice, repere ale economiei ultimilor 22 de ani, indicatori-cheie pentru economie.

Vă aşteptăm - virtual - alături de noi la Gala ZF şi vă mulţumim pentru că ne citiţi!

 

Puteţi citi suplimentul ZF la 22 de ani in format e-paper

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO