Eveniment

Astăzi este videoconferinţa Deloitte/ZF, 14 octombrie, ora 09.15. „Care sunt oportunităţile la zi de finanţare din fonduri europene pentru sectorul energetic?“. Tranziţia verde este un cost sau o oportunitate de investiţii? Cum se poziţionează jucătorii din energie

Astăzi este videoconferinţa Deloitte/ZF, 14 octombrie,...

Autor: Răzvan Botea

14.10.2021, 00:05 319

Nevoia de protecţie a mediului, presiunile de la nivel european, dar şi de la nivelul stakeholderilor din companii – clienţi, angajaţi – aduc din ce în ce mai des în discuţie trecerea către energia verde, produsă din surse regenerabile. Tendinţa este clară, pentru că tinerii din generaţia millennial ajung chiar să decidă dacă sunt clienţii sau angajaţii unei companii în funcţie de politicile de protecţie ale mediului ale companiei. Rămân însă semne de întrebare legate de finanţarea investiţiilor uriaşe care vor fi necesare pentru „înverzirea“ sectorului energetic şi nu numai.

Deloitte România şi Ziarul Financiar îşi propun să răspundă la aceste întrebări şi organizează astăzi, 14 octombrie, videoconferinţa „Care sunt oportunităţile la zi de finanţare din fonduri europene pentru sectorul energetic?“, un eveniment care îşi propune să dezbată cu autorităţile din domeniu şi cu mediul de business condiţiile în care companiile din acest sector pot beneficia de finanţare din fonduri europene. Evenimentul va fi transmis online, pe zf.ro şi pe paginile de Facebook ale Ziarului Financiar şi Deloitte România, începând cu ora 09:15.

Care sunt cele mai noi tendinţe în formularea politicilor europene? Care sunt priorităţile strategice ale României? Ce lecţii am învăţat până acum din implementarea proiectelor cu finanţare europeană? La ce provocări ne aşteptăm? Care sunt perspectivele fiscale asupra investiţiilor din sectorul energetic bazate pe programe de finanţare?

La toate aceste întrebări vor răspunde experţii Deloitte Dan Bădin, partener, Sorin Elisei, director şi liderul practicii de energie şi Radu Kubinschi, director specializat în accesarea fondurilor europene. La eveniment reprezentanţii unora dintre cele mai mari companii din industrie – Ondrej Safar, CEZ; Dragoş Bărbulescu, E.On; şi Bogdan Toncescu de la Transelectrica – vor dezbate strategia industriei energectice în următorii ani. Reprezentanţii autoritărior din domeniu care vor participa la dezbateri vor fi Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei şi Ionuţ Micu, director general, Direcţia Ajutor de Stat şi Fonduri Europene, Ministerul Energiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO