Eveniment

Astra Bets nu mai organizeaza pariuri sportive

Astra Bets nu mai organizeaza pariuri sportive

Astra Bets este sponsorul oficial al ligii a doua de fotbal si are circa 1.000 de angajati si peste 400 de sucursale in tara

23.08.2009, 19:03 392

Agentia de pariuri sportive Astra Sport Bets si-a suspendat activitatea pe o perioada nedeterminata dupa ce Ministerul de Finante a decis revocarea licentei pentru organizarea jocurilor de noroc pe fondul datoriilor acumulate de firma la bugetul general consolidat.

Decizia de revocare a licentei de operare a fost luata la sfarsitul lunii iulie, dar agentia de pariuri si-a intrerupt activitatea abia saptamana trecuta, dupa ce Finantele au respins contestatia inaintata de reprezentantii firmei.

Firma avea la sfarsitul primului semestru datorii catre stat in valoare totala de 7,85 milioane de lei (circa 1,86 mil. euro), cumulate in contul bugetului de stat si al bugetului de asigurari sociale si de sanatate, potrivit ANAF.

Astra Bets a depus o contestatie la decizia de revocare a licentei, care a fost discutata intr-o sedinta organizata saptamana trecuta, fara nicio schimbare insa fata de hotararea anterioara. Contactati de Ziarul Financiar inainte de judecarea contestatiei, reprezentantii Astra Bets au confirmat existenta unei datorii de cateva milioane de lei catre bugetul de stat.

„Exista o problema cu un rest de plata de cateva milioane de lei, dar care poate fi solutionata in doua zile", a declarat Daniel Smeada, PR Manager al Astra Bets. El a confirmat depunerea unei contestatii la prima decizie a Finantelor.

Pe site-ul agentiei de pariuri a aparut la sfarsitul saptamanii trecute informatia potrivit careia firma „a suspendat temporar in toate agentiile sale activitatea de pariere si de operare a masinilor electronice cu castiguri (slot machines)".

Biletele castigatoare jucate inainte de suspendarea activitatii pot fi incasate de catre castigatori in agentiile in care au fost jucate pana astazi la ora 18:00.

Jocurile de noroc sunt considerate monopol de stat, iar firmele care activeaza pe acest segment au nevoie de autorizare din partea unei comisii speciale. Potrivit Ordonantei de urgenta 77 din 2009, comisia poate decide revocarea licentei in cazul in care firma detinatoare nu isi indeplineste obligatiile de plata catre bugetul general consolidat sau inregistreaza o intarziere la plata mai mare de 30 de zile de la data scadenta.

Astra Bets, care este sponsorul oficial al ligii a doua de fotbal, are circa 1.000 de angajati si peste 400 de sucursale in intreaga tara. In 2007, firma a avut o cifra de afaceri de 203,9 milioane de lei (56,4 mil. euro) si un profit net de 11,1 milioane de lei (circa 3 mil. euro), potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finante.

Piata pariurilor sportive este dominata de cativa jucatori mari, cei mai importanti, dupa Astra Sport Bets, fiind StanleyBet si Public Bet. Pe aceasta piata activeaza si Loteria Romana, prin divizia Pariloto. Astra Bettings, operatorul Astra Sport Bets, este detinut de compania Mondea Investments, cu sediul in Luxemburg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO