Eveniment

Astrid Fodor a anunţat că va candida pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu

Astrid Fodor a anunţat că va candida pentru funcţia de...

Autor: Andreea Tobias, Diana Stancovici

06.01.2016, 00:00 240

Astrid Fodor, primar interimar al municipiului Sibiu, a fost întrebată, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă va candida pentru funcţia de primar al oraşului, având în vedere că în trecut a declarat că nu a luat cu certitudine această decizie, iar ea a confirmat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Da, voi candida”, a spus Astrid Fodor.

Aceasta a precizat că ”în trimestrul IV al anului 2015” Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) - formaţiune pe care o reprezintă şi în prezent - a stabilit strategia pentru alegerile din acest an şi s-a stabilit candidatul pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu, fiind vorba despre ea.

"Am stabilit o strategie, dar nu vreau să discut despre asta acum. La Consiliul Judeţean nu avem un candidat, dar avem o listă şi, de obicei, cel care este în fruntea listei trage mai tare”, a mai spus Astrid Fodor.

Întrebată dacă Paul Porr, preşedintele FDGR şi finul preşedintelui Klaus Iohannis, este pe lista respectivă, Fodor a răspuns afirmativ, dar a refuzat să precizeze dacă ocupă primul loc.

În plus, Astrid Fodor a fost întrebată dacă crede că ar trebui modificată legislaţia privind alegerea primarilor, în sensul de a se reintroduce două tururi de scrutin.

”Acum, având în vedere că mă întrebaţi pe mine, să vă spun că ar fi ideal să fie două tururi, aş minţi şi nu mi-e felul. Normal că alegerile într-un singur tur avantajează pe oricare, mai ales pe cei aflaţi în funcţie. Normal că este mai avantajos pentru mine, că m-aţi întrebat pe mine, dar, din punct de vedere electoral, voinţa electoratului este mai bine exprimată în două tururi, dar este altă problemă”, a mai spus Astrid Fodor.

Astrid Fodor a devenit primar interimar al municipiului Sibiu după ce Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale în 2014, iar înainte de asta a deţinut, începând cu 2008, funcţia de viceprimar, lucrând cu Klaus Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO