Eveniment

Atac cibernetic: Sistemele IT ale grupului Edenred au fost afectate de un atac malware. UPDATE: toate serviciile, sistemele si aplicaţiile Edenred România sunt operationale

Atac cibernetic: Sistemele IT ale grupului Edenred au...

Autor: Departamentul Economic

22.11.2019, 10:49 1377

UPDATE: În urma atacului malware care a atins sistemele IT ale Grupului Edenred în 21 noiembrie 2019, Grupul a lucrat în ultimele zile la remedierea situaţiei şi a repornit gradual sistemele afectate, reluându-şi operaţiunile şi serviciile in regim normal. Atacul malware avansat a fost identificat rapid şi nu a avut nici o capacitate de propagare.

Sistemele IT ale grupului de soluţii de plată pe piaţa muncii Edenred au fost afectate de o infecţie malware, firma  investigând în continuare pentru a identifica dimensiunea atacului, informează un comunicat al companiei. 

„În acest moment, toate serviciile, sistemele si aplicaţiile Edenred România sunt operationale. Toate echipele noastre au fost mobilizate si au ramas in contact permanent cu clientii, beneficiarii si partenerii comercianti. Le-am propus partenerilor nostri solutii alternative pentru asigurarea continuitatii serviciilor si am fost impresionata de solidaritatea si intelegerea lor. Aceasta confirma puterea relatiilor pe care le-am construit in timp si increderea pe care am castigat-o in cei 20 de ani de prezenta in Romania” spune Dana Sintejudean, General Manager of Edenred Romania.


In momentul detectarii atacului, Edenred a luat imediat contramasuri pentru a limita şi diminua infectarea sistemelor, în concordanţă cu politicile de securitate cibernetica în funcţiune. „Edenred foloseste toate mijloacele necesare pentru a-si proteja operatiunile şi informaţiile clienţilor”, precizează compania.

Edenred spune că a început deja să contacteze autorităţile guvernamentale abilitate în acest sens.

Edenred, furnizor de soluţii de plată pentru piaţa muncii, cum ar fi tichetele de masă, conectează 830.000 de clienţi corporaţii, 50 de milioane de utilizatori-angajaţi şi 2 milioane de comercianţi parteneri din 46 de ţări. Datorită platformei sale globale de tehnologie, Grupul a gestionat 2,5 miliarde de tranzacţii în 2018, realizate în principal prin intermediul aplicaţiilor mobile, platformelor online şi cardurilor, reprezentând peste 28 de miliarde de euro în volum de afaceri.

Edenred este cotată la bursa de valori Euronext Paris.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO