Eveniment

ATAC în Statele Unite, după ce un individ a deschis focul într-o sinagogă. Bilanţul până la această oră

ATAC în Statele Unite, după ce un individ a deschis...

Autor: Bianca Pavaluca

27.10.2018, 18:19 764

Un atacator a deschis sâmbătă focul într-o sinagogă din oraşul Pittsburgh din statul american Pennsylvania, rănind mai multe persoane, conform primelor informaţii primite de la poliţişti, relatează BBC şi CNN.

Serviciile de urgenţă au fost chemate la sinagoga din cartierul Squirrel Hil în jurul orei locale 10.00 (17.00, ora României). Incidentul a avut loc în timpul unei slujbe.

Conform informaţiilor primite de la autorităţi, cel puţin opt persoane au fost ucise şi cel puţin 12 persoane au fost rănite, printre care şi trei ofiţeri de poliţie.

Atacatorul s-a predat şi se află în acest moment în custodia poliţiei, conform CNN. Martorii au transmis că atacatorul este „un bărbat alb, solid şi cu barbă”.

„Sunt mai multe victime, este imperativ ca oamenii să rămână în case şi să se adăpostească”, a declarat Jason Lando, purtătorul de cuvânt al poliţiei locale.

Departamentul de Securitate Publică din Pittsburgh a transmis printr-un mesaj pe Twitter că a fost raportat un „atacator activ” şi a sugerat locuitorilor să evite zona.

Preşedintele american Donald Trump a postat un mesaj pe Twitter prin care a transmis că urmăreşte evenimentele din Pittsburgh.

„Urmăresc desfăşurarea evenimentelor din Pittsburgh, Pennsylvania. Autorităţile sunt la faţa locului. Locuitorii din zona Squirrel Hill ar trebui să rămână la adăpost. Se pare că sunt mai multe victime”, a transmis Trump.

Autorităţile au transmis că au trimis ofiţeri la mai multe sinagogi din oraş, ca mtodă de precauţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO