Eveniment

Atacuri teroriste simultane dejucate în Marea Britanie, Franţa şi Germania

29.09.2010, 10:11 21

Atacuri teroriste în Marea Britanie, Franţa şi Germania,planificate în Pakistan, au fost dejucate de serviciile deinformaţii, a anunţat marţi postul britanic de televiziune SkyNews, citând surse din domeniul spionajului, scrie Mediafax.

Atacuri simultane erau prevăzute la Londra şi în mari oraşefranceze şi germane, a precizat postul, adăugând că planul se aflaîntr-un stadiu avansat, dar că atentatele nu erau iminente.

Activişti din Pakistan, care au planificat atentatele, se aflausub supraveghere de ceva timp, a precizat Sky News. Potrivitpostului, operaţiunea "avea o legătură cu al-Qaida şi, posibil, cutalibanii", care vizau Europa.

Acesta era "cel mai serios proiect de atentate planificat deal-Qaida în ultimii ani", pus la punct de lideri ai reţelei,refugiaţi în regiunile tribale ale Pakistanului, a afirmat BBC.Citiţi mai mult despre atacurile teroriste simultane dejucate înMarea Britanie, Franţa şi Germania pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO