Eveniment

Atena Boca, fondatoarea ”La primul bebe”, singura româncă aleasă de Facebook să facă parte din programul Community Leadership 2018, s-a întâlnit cu Sheryl Sandberg, mâna dreaptă a lui Zuckerberg

Atena Boca, fondatoarea ”La primul bebe”, singura...
25.10.2018, 16:58 235

Atena Boca, fondatoarea asociaţiei ”La primul bebe”, singura româncă aleasă de Facebook să facă parte din programul Community Leadership 2018, din peste 6000 de aplicaţii din aproape toate ţările lumii, s-a întâlnit cu Sheryl Sandberg, mâna dreaptă a lui Mark Zuckerberg la Facebook.

„Sheryl este COO-ul uriaşei companii şi mâna dreaptă a lui Mark Zuckerberg din ultimii 10 ani. O admir de foarte multă vreme, i-am citit cărţile şi visam în secret să o strâng în braţe măcar o dată şi să îi mulţumesc pentru toată inspiraţia pe care mi-a dat-o. Am povestit despre rolul femeii în business, despre rolul mamelor la birou şi despre cum pot face faţă celor două talere, profesie şi copii. M-am bucurat să aud că şi ea, ca şi mine, crede că o femeie, după ce are copii, devine mult mai eficientă la birou şi că maternitatea îmbogăţeşte foarte tare simţurile şi inspiraţia unei femei. Rolul din ce în ce mai important al comunităţilor în viitor a foat un alt subiect. Modul ei de a comunica a fost o lecţie de smerenie. Şi da, am avut şi şansa unei îmbrăţişări”, povesteşte Atena.

Cursanţii din programul Community Leadership au avut ocazia să se întâlnească şi să stea de vorbă cu reprezentanţi importanţi ai companiei, precum Chris Cox (Chief Producer Officer), Chris Daniels (Vice-preşedintele WhatsApp), Marne Levine (COO Instagram), Ime Archibong (VP of Product Partnerships) şi, desigur, Sheryl Sandberg (COO Facebook).

Fondatoarea „La primul bebe” va mai merge în ianuarie la Facebook Londra, împreună cu colegii din Europa, apoi din nou la sediul Facebook din Menlo Park, California.

e lângă asociaţia „La primul bebe”, pe care a fondat-o după ce a devenit mamă, Atena Boca este şi în spatele celei mai ample comunităţi online din România, destinată gravidelor şi proaspetelor mame, care a reuşit în câţiva ani să aibă un impact real în societate prin sprijinul oferit celor peste 52.000 de membri şi prin strângerea unei sume de aproape jumătate de milion de euro în campaniile sale umanitare.

Facebook Community Leadership Program Residency and Fellowship, acesta este un program de un an oferit şi coordonat de Facebook Headquarters, care sprijină cei mai puternici lideri de comunităţi din întreaga lume să îşi îndeplinească viziunea, atât prin burse, dar mai ales prin training continuu vreme de 12 luni.

Asociaţia pe care a fondat-o, „La primul bebe”, numără în prezent peste 52.000 de membri activi şi îşi desfăşoară activitatea în 17 oraşe din ţară.

În cadrul grupului, mamele din întreaga ţară şi de peste hotare înscrise în program în urma unui proces de selecţie primesc sprijin în perioada sarcinii şi în primii 4 ani după naştere prin apartenenţa la o comunitate online activă şi educată, informare prin experţi din diverse domenii, acces la evenimentele sale de educaţie parentală de înaltă calitate, organizate special pentru ele.

Ce spunea Atena Boca în urmă cu un an la ZF Live: Atena Boca, Fondator LaPrimulBebe: Am pornit în urmă cu cinci ani de la un grup pe Facebook cu 10 mămici şi am ajuns acum la 40.000 de mame şi 17 filiale locale în toată ţara

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO