Eveniment

Atenţie ce măşti cumpăraţi: Încă 9 tipuri de măşti de protecţie de pe piaţă sunt neconforme

Atenţie ce măşti cumpăraţi: Încă 9 tipuri de...

Autor: Mediafax

28.12.2020, 11:50 198

ANPC anunţă că încă nouă notificări, între care trei ale României în ceea ce priveşte alerte de măşti neconforme de pe piaţă au fost preluate de RAPEX.

Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX a validat alte 9 alerte, în ceea ce priveşte măştile aflate la comercializare în ţările Uniunii Europene, dintre care 3 aparţin României.

Acestea au fost semnalate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), instituţie abilitată să reprezinte România în cazul produselor nealimentare la RAPEX.

În urma acestei validări, nu mai puţin de 21 de alerte referitoare la măştile comercializate pe teritoriul UE vin din România.

„Numărul important de alerte validate de Sistemul RAPEX, în ceea ce priveşte măştile comercializate în România şi, posibil, şi în alte ţări membre UE, demonstrează eficienţa muncii depuse de Direcţia de Control şi Supraveghere Piaţă a ANPC, realizată chiar în condiţii dificile impuse de tarele acestui an marcat de pandemie. Acest lucru, precum şi întreaga noastră activitate, îi asigură pe consumatorii români că prioritatea noastră este, ca întotdeauna, respectarea cu stricteţe a legii şi a drepturilor lor de către operatorii economici”, a declarat Eduardt Cozminschi, Preşedintele ANPC.

ANPC supraveghează permanent piaţa de bunuri şi servicii, mai ales cele necesare în acestă perioadă marcată de Covid-19, proces care va continua până când pericolul pandemic se va fi sfârşit şi îi avertizează, pe acestă cale, pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC şi pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul „produse interzise comercializării”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO