Eveniment

Atenţie: economia Germaniei se îndreaptă spre cel mai slab ritm de creştere din ultimii şase ani. Ce impact va avea acest lucru asupra României?

Atenţie: economia Germaniei se îndreaptă spre cel mai slab ritm de creştere din ultimii şase ani. Ce impact va avea acest lucru asupra României?

DUMITRU MIRON, profesor ASE: Germania rămâne o economie extrem de solidă. Revizuirea în jos a ţintei de creştere a economiei germane poate însemna o notă de realism mai pronunţat. Este mai bine să anticipezi că vei avea o creştere mai mică pentru ca, mai apoi, să consemnezi un rezultat mai bun.

Autor: Iulian Anghel

19.04.2019, 07:26 1798

♦ Ministerul german al economiei şi-a redus miercuri prognoza de creştere economică a Germaniei pentru acest an la 0,5%, la jumătate faţă de precedenta estimare ♦ Ministrul german al economiei, Peter Altmaier: „Această perioadă în care creşterea economică a Germaniei este redusă trebuie să constituie un semnal de alarmă“ ♦ Dacă pentru Germania încetinirea este „un semnal de alarmă“, cum trebuie ea interpretată în România? ♦ Economistul Laurian Lungu: „Suntem vulnerabili pe zona industriei auto“ ♦ Dumitru Miron, profesor la ASE: „Indicii relevanţi la nivel european, pe termen scurt şi mediu, sunt încurajatori. Economia Germaniei este foarte solidă“.

Germania, principalul parte­ner comercial al României, şi-a redus previziunile de creştere la doar 0,5% pentru 2018. Cum va afecta acest lucru economia României?

Olanda este în statistici principalul investitor în România, dar schimburile comerciale între cele două ţări sunt de 3% şi la import, şi la export, prin urmare, dincolo de statistici, relaţiile economice sunt foarte slabe. În aceeaşi vreme, investiţiile germane în România depăşesc 10 miliarde de euro. Exporturile româ­neşti în Germania au însemnat anul trecut 30% din toate exporturile României către UE, un procent imens, având în vedere că peste 70% din exporturile ţării sunt către Uniunea Europeană. În 2018 România a exportat în Germania bunuri de 15,6 mi­liarde de euro şi a avut importuri de 17 mi­li­arde de euro din această ţară. O bună par­te a acestui comerţ se face cu com­ponente auto.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO