Eveniment

Attila Korodi preia Ministerul Mediului şi trebuie să răspundă la cea mai grea întrebare. Ce face cu Roşia Montană?

Băsescu a semnat numirea lui Korodi în funcţia de ministru al Mediului

Foto: Octav Ganea

Autor: Ioana Câmpean

10.04.2012, 16:24 321

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul pentru numirea lui Attila Korodi în funcţia de ministru al Mediului, urmând ca ceremonia depunerii jurământului de către acesta să aibă loc la ora 19.30.

Conform unui anunţ al Administraţiei prezidenţiale, Traian Băsescu a semnat, marţi, Decretul pentru numirea lui Attila Korodi în funcţia de ministru al Mediului şi Pădurilor.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de ministru al Mediului şi Pădurilor de către Attila Korodi va avea loc marţi, la ora 19.30, după publicarea decretului în Monitorul Oficial al României, precizează Administraţia prezidenţială.

Deputatul Attila Korodi a fost nominalizat, marţi, de UDMR, pentru funcţia de ministru al Mediului, pe locul rămas vacant după demisia lui Laszlo Borbely.

Anunţul a fost făcut de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii.

Preşedintele UDMR şi-a declarat speranţa că acest mandat scurt, până la alegeri, va fi un mandat foarte bun şi, din punct de vedere al ministerului, toate proiectele, programele care trebuie să fie continuate vor fi continuate.

Korodi Attila a declarat, după anunţul făcut de liderul Uniunii, că acest minister important va fi "organizat în bune condiţii" şi programul de guvernare va fi continuat în aplicarea sa "cât mai profundă".

"Îmi face onoare această nominalizare din partea Consiliului Permanent şi a domnului preşedinte Kelemen. Nu o privesc ca pe o şansă, ci ca pe o responsabilitate. Sper ca activitatea mea să fie o contribuţie importantă guvernului Ungureanu şi viziunea mea asupra protecţiei mediului să poată să însemne încă un adaos la ce s-a întâmplat până acum", a declarat Korodi, adăugând că programe importante începute în timpul mandatului lui Borbely vor trebui să fie continuate.

Întrebat despre punctul său de vedere în legătură cu proiectul Roşia Montană, Korodi a spus că trebuie reluate "ultimele evoluţii în doi ani de zile în procedura de evaluare cu toate elementele ei complexe" şi după aceea va putea să îşi dea "o părere foarte punctuală".

Korodi Attila are 35 de ani. După alegerile parlamentare din noiembrie 2004, Korodi a fost desemnat de către UDMR pentru postul de secretar de stat la Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor, ocupându-se de coordonarea Departamentului de Integrare Europeană. În aprilie 2007, Attila Korodi a fost numit ministru al Mediului, post ocupat timp de un an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO