Eveniment

Auchan şi BelRom, 30 mil. € pe 12 ha din Electroputere

Auchan şi BelRom, 30 mil. € pe 12 ha din Electroputere
11.11.2010, 23:30 37

Familia oamenilor de afaceri Mulliez, care controlează reţeleleAuchan, Decathlon sau Leroy Merlin, a cumpărat alături de doioameni de afaceri belgieni, manageri ai grupului BelRom, un terende 12 hectare din platforma industrială Electroputere Craiova,într-o tranzacţie de peste 30 de milioane de euro.

"Acordul încheiat astăzi între Auchan şi K&S Developments(firmă controlată de Kris Carton şi Steven van den Bossche,manageri ai BelRom - n.red.) prevede achiziţia unei suprafeţe de 12hectare din terenul deţinut de Electroputere Craiova şi construcţiacentrului comercial ce se va deschide în semestrul II din 2011", auanunţat reprezentanţii Auchan.

Investiţia în proiectul care va avea o suprafaţă de 63.000 mp seva ridica la 90 mil. euro, din care peste 30 mil. euro reprezintăpreţul de achiziţie al terenului pe care se află o structură careva fi integrată în viitorul centru comercial, potrivit unor surseapropiate afacerii.

În cadrul proiectului familia Mulliez va deschide atât unhipermarket Auchan, cât şi magazine Leroy Merlin, Decathlon, Kiabişi un centru Norauto, în timp ce reprezentanţii BelRom vor închiriaun spaţiu de 25.000 mp către circa 100 de chiriaşi, agentulproiectului fiind firma DTZ Echinox.

"Terenul a fost cumpărat într-un parteneriat 50-50", au mai spusreprezentanţii Auchan, care nu au oferit detalii privind preţul deachiziţie al terenului.

Reprezentanţii Electroputere spun că banii obţinuţi din vânzareaterenului vor fi folosiţi pentru achitarea "datoriilor istorice"ale companiei.

AFACERI DE LA ZERO