Eveniment

Austria, prima ţară din lume care impune lockdown pentru nevaccinaţi

Austria, prima ţară din lume care impune lockdown...

Autor: George Costita

14.11.2021, 16:02 775

Austria a autorizat, duminică, primul lockdown la nivel naţional pentru persoanele nevaccinate cu vârsta de peste 12 ani. Este prima ţară din lume care impune o astfel de măsură. Carantina pentru nevaccinaţi intră în vigoare la miezul nopţii, anunţă Aleph News.

Carantina pentru persoanele nevaccinate cu vârsta peste 12 ani a fost impusă de guvern după un record de infectări cu COVID-19, transmite Deutsche Welle.

„Trebuie să creştem rata de vaccinare. Este ruşinos de scăzută”, a declarat cancelarul Austriei, duminică, într-o conferinţă de presă.

Măsura va însemna că oamenii vor avea voie să iasă din casă doar pentru activităţi esenţiale, cum ar fi mersul la medic sau cumpărarea de alimente.

Cancelarul Alexander Schallenberg a argumentat recent că două treimi dintre austrieci nu ar trebui să sufere pentru că alţii au ezitat să se vaccineze.

De asemenea, începând de luni, copiii din Viena vor putea primi începând de luni o doză de vaccin Pfizer/BioNTech, potrivit Euronews.

O campanie pilot de vaccinare va fi deschisă între orele 7:00 şi 10:00 şi între orele 15:00 şi 19:45, a anunţat municipalitatea într-un comunicat de presă.

Vaccinul Pfizer/BioNTech nu a fost încă aprobat de Agenţia Europeană pentru Medicamente pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani. Vaccinul a fost autorizat în SUA pentru această grupă de vârstă.

Sâmbătă, Austria a înregistrat 13.152 de noi cazuri de coronavirus, faţă de 11.798 cu o zi înainte.

Cu 65% din populaţia totală vaccinată, Austria are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest.