Eveniment

Austria vrea ca localnicii să aibă la angajare prioritate în faţa celor din UE

Cancelarul social-democrat al Austriei, Christian Kern

Cancelarul social-democrat al Austriei, Christian Kern

Autor: Catalina Apostoiu

13.01.2017, 00:00 555

Cu ocazia prezentării planului său economic pe 10 ani, cancelarul social-democrat al Austriei Christian Kern a venit cu propuneri drastice menite să crească rata ocupării forţei de muncă şi prin care acesta încearcă să recâştige alegători care au migrat în tabăra Partidului Libertăţii, o formaţiune de extremă dreapta, scrie Deutsche Welle. Printre propuneri se numără cea de a cere UE să permită angajatorilor austrieci să ofere prioritate candidaţilor austrieci în faţa altor cetăţeni ai UE.

„Aceasta înseamncă că numai dacă nu există un şomer calificat localnic potrivit un loc de muncă poate să fie oferit fără nicio restricţie celor nou sosiţi“, propune cancelarul austriac. Propunerile se referă în special la muncitorii din ţările est-europene, ţări pe care Kern le acuză că ìîşi exportă şomajul în Austria.

De asemenea, oficialul austriac doreşte ca numărul migranţilor să fie redus de la 35.000 de persoane pe an la 17.000, să crească finanţarea sectorului serviciilor medicale şi să majoreze salariul minim la 1.500 de euro pe lună. Aproximativ 115.000 de migrantţi au sosit în Austria, cu o populaţie de 8,7 milioane locuitori, de la începutul anului 2015, declanşând proteste publice. În Austria sunt programate alegeri parlamentare anul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO