Eveniment

Austriecii de la Egger investesc 53 mil. euro la Radauti

19.01.2009, 18:47 101

Compania austriaca Egger, unul dintre principalii jucatori din industria locala a prelucrarii lemnului, va investi in acest an peste 53 de milioane de euro in zona Radauti, parte a programului de 500 mil. euro anuntat deja, pentru constructia unei centrale pe baza de biomasa si a unei unitati de productie a adezivilor.

"Europa de Est, in general, si Romania, in particular, sunt piete strategice pentru Egger datorita potentialului de crestere semnificativ. Acesta este motivul pentru care am decis sa continuam investitiile in Radauti", a declarat directorul de vanzari al fabricii din Radauti, Mihai Sandru.
Investitia pentru centrala termica, a carei capacitate de ardere va fi de 40,5 MW, este de 13 de milioane de euro, potrivit companiei. Egger utilizeaza lemnul ca materie prima la fabricarea placilor, iar deseurile si lemnul reciclabil care nu pot fi utilizate in productie vor fi folosite drept combustibil pentru viitoarea centrala, reducand astfel consumul de gaze naturale.
"In comparatie cu arderea gazului natural, centrala va economisi aproximativ 40.000 de tone de CO2 anual, ceea ce corespunde cu emisiile a 9.000 de locuinte", spun reprezentantii companiei.
Celalalt proiect, de 40 de milioane de euro, vizeaza constructia unei fabrici de adezivi. Pana in prezent, Egger a investit in Radauti 210 milioane de euro intr-o fabrica de placi aglomerate, parte a aceluiasi program de 500 mil. euro.
Fabrica de la Radauti, deschisa anul trecut, ar putea ajunge la vanzari de 150 mil. euro la nivelul anului 2010, ceea ce ii asigura unul dintre primele trei locuri in industria prelucrarii lemnului. Fabrica de pe piata locala este a 16-a din grupul Egger, iar in prezent aici lucreaza 400 de oameni din cei 5.700 la nivel de grup. La finalul celor trei faze ale investitiei, in cadrul facilitatii din Romania, numarul angajatilor va ajunge la 700 de persoane.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO