Eveniment

Autorităţile din Bucureşti confirmă că şcolile private vor fi deschise luni dimineaţa

Autorităţile din Bucureşti confirmă că şcolile...

Autor: Petru Mazilu

24.10.2021, 18:25 95

Autorităţile din Bucureşti confirmă că şcolile private vor fi deschise luni dimineaţa deoarece nu au intrat sub incidenţa ordinului de ministru prin care a fost instituită vacanţa.

Şcolile private nu au intrat sub incidenţa ordinului de ministru prin care a fost instituită vacanţa, a anunţat, duminică, reprezentantul Prefecturii Bucureşti.

Un articol care prevede suspendarea cursurilor în şcolile private, care era în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), nu a fost preluat şi în Hotărârea de Guvern, ceea ce a produs confuzie, a spus, tot duminică, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor faţă în faţă din şcolile private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern în care sunt prevăzute restricţiile ce intră în vigoare de luni. Eroarea ar putea fi îndreptată luni în urma unei decizii a Guvernului

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti a mai stabilit duminică faptul că opt unităţi de învăţământ private şi de stat îşi vor relua activitatea începând de luni. Elevii sunt în vacanţă şi nu revin la cursuri, iar şcolile se redeschid doar pentru cadrele dicactice care au activităţi în interior, au explicat reprezentanţii autorităţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO