Eveniment

Autorităţile publice primesc dreptul de a cumpăra acţiuni

Autorităţile publice primesc dreptul de a cumpăra...

Autor: Iulian Anghel

24.07.2019, 00:00 236

Autorităţile publice centrale şi unităţile administrativ-teritoriale pot cumpăra acţiuni emise de operatorii economici aflaţi sub autoritatea acestora, cu respectarea prevederilor legale în vigoare la data efectuării operaţiunii de cumpărare, arată un proiect de ordonanţă de urgenţă pus în dezbatere de Ministerul Economiei. 

Actul normativ arată că acţiunile pe care Fondul Proprietatea le va vinde vor putea fi cumpărate de instituţiile publice. Operaţiunea de cumpărare acţiuni se realizează, potrivit sursei citate, de către autorităţile publice centrale şi unităţile administrativ- teritoriale, ulterior efectuării unor analize de piaţă, economico-financiare, tehnice, juridice şi de oportunitate.

Finanţarea cheltuielilor ocazionate de operaţiunile prevăzute mai sus se asigură din bugetele de venituri şi cheltuieli aferente activităţii de privatizare ale autorităţilor publice centrale şi unităţilor administrativ- teritoriale, aprobate în condiţiile legii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO