Eveniment

Autorităţile raportează sub 2.500 de cazuri zilnice, dar nivelul de testare este cel mai redus din ultimele două luni

Autorităţile raportează sub 2.500 de cazuri zilnice,...

Autor: Georgiana Mihalache

22.12.2020, 00:03 214

Numărul persoanelor confirmate cu noul virus în ultimele 24 de ore raportat de autorităţi a fost de 2.489, în scădere de la o zi la alta. Totuşi, numărul mai mic de cazuri în comparaţie cu zilele precedente vine pe fondul unei testări insuficiente, cu doar 7.100 de probe prelucrate în ultima zi. Iar acest lucru se vede în rata mare de persoane pozitive din numărul de teste, care a fost ieri de 35%, după ce în zilele în care se fac mai multe teste se menţine în jurul a 20-25%, din datele analizate de ZF.

Faţă de luna noiembrie, când capacitatea de testare ajungea şi la 38.000 de probe prelucrate zilnic, în timp ce în weekend ajungea la 20.000, în luna decembrie această capacitate a scăzut semnificativ. Ieri a scăzut şi numărul de decese la 87 de persoane. În total, 1.255 de persoane sunt internate la terapie intensivă, numărul bolnavilor grav fiind în continuare unul ridicat, lucru care pune presiune pe sistemul de sănătate.

Din ce în ce mai multe spitale se plâng că nu au locuri pentru bolnavi, în contextul în care cazurile grave de COVID-19 necesită un tratament îndelungat. În total, sunt opt judeţe în zona „verde”, din datele autorităţilor, având o incidenţă de sub
1,5 cazuri la mia de locuitori ca o medie din ultimele 14 zile. Totuşi, există diferenţe între judeţe în ceea ce priveşte capacitatea de testare, ceea ce poate influenţa indicele calculat de autorităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO