Eveniment

Autorul atacului din Noua Zeelandă pare "lucid" şi vrea să se reprezinte singur în instanţă

Autorul atacului din Noua Zeelandă pare "lucid" şi vrea...

Autor: Mircea Olteanu

18.03.2019, 09:34 71

Autorul atacului armat de la două moschei din Noua Zeelandă pare "lucid" şi intenţionează să se reprezinte singur în instanţă, a declarat avocatul din oficiu desemnat să-l reprezinte, informează cotidianul New Zealand Herald.

Avocatul Richard Peters a declarat că nu-l mai reprezintă de sâmbătă pe Brenton Harrison Tarrant, autorul atacului, inculpat pentru omucidere.

"Vrea să se reprezinte singur în acest caz", a adăugat Peters, care a explicat că inculpatul pare lucid şi nu prezintă semne că ar avea probleme mintale, în afară de opiniile extremiste.

"Părea să înţeleagă ceea ce se întâmplă", a completat fostul avocat al inculpatului.

Brenton Harrison Tarrant, un adept al supremaţiei albe şi autoproclamat „etno-naţionalist”, a comis vineri un atac la moschei din oraşul Christchurch, împuşcând mortal 50 de persoane.

Înaintea atacului, individul a publicat pe contul său de Twitter, sub numele de Brenton Tarrant, mai multe poze cu arme şi o „proclamaţie” de 74 de pagini în care îşi explică acţiunile. Printre motivele invocate de atacator se numără „crearea unei atmosfere de teamă” şi „incitarea la violenţă” împotriva musulmanilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO