Eveniment

Autostrada A1, construită prea aproape de pista Aeroportului Arad

Autor: Mediafax

25.01.2013, 00:00 2364

Sistemul de balizaj de pe Aeroportul Arad a fost reconfigurat din cauza autostrăzii A1, care a fost construită prea aproape de pistă, investiţia, inaugurată joi, fiind de aproape 2,5 milioane de lei, bani pentru care autorităţile judeţene au dat în judecată CNADNR, transmite corespondentul Mediafax.

Aeroportul Arad a obţinut un credit, garantat de Consiliul Judeţean, pentru a reconfigura sistemul de balizaj, pentru că autostrada A1 a fost construită foarte aproape de pistă, iar CNADNR a refuzat să suporte cheltuielile imputate de administratorul aeroportului.

"Centura ocolitoare a municipiului Arad în regim de autostradă (parte din A1 - n.r.) reprezintă un obstacol din punct de vedere aeronautic, atât pentru aeronavele care aterizează pe direcţia 27 (est), cât şi pentru cele care decolează din direcţia opusă. Din această cauză, a fost nevoie ca tot balizajul de apropiere să fie reconfigurat", a declarat directorul aeroportului local, Dan Bălăcel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24