ZF 24

O nouă autostradă sau drum expres de 1,7 mld. euro prinde contur: începe cursa pentru concesiunea Craiova-Piteşti

O nouă autostradă sau drum expres de 1,7 mld. euro...

Autor: Andreea Neferu

11.03.2013, 15:46 8097

Compania Naţională de Autostrăzi şI Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a publicat anunţul pentru contractul de concesiune a autostrăzii sau drumului expres Craiova-Piteşti, cu o lungime de 121 de kilometri şi un cost estimat la circa 7,3 miliarde lei (1,7 miliarde de euro).

Decizia privind varianta care se va alege pentru această şosea, fie autostradă, fie drum expres, va fi luată în urma etapei de dialog competitiv cu candidaţii preselectaţi.

Autostrada sau drumul expres Craiova-Piteşti va porni din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, mergând mai departe prin judeţele Dolj, Olt şi Argeş şi racordându-se în final cu autostrada Bucureşti-Piteşti.

Firmele interesate să depună oferte pentru proiectarea, finanţarea, construcţia şi operarea acestei şosele au termen limită pentru depunerea candidaturilor data de 8 mai.

Preţul ofertei depuse de candidaţi va conta în proporţie de 75%, în timp ce nivelul calitativ şi funcţional al soluţiei tehnice va conta 25%. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO