Eveniment

Avansul ruşilor în Ucraina a încetinit, dar încercările de a ocupa Kievul continuă

Războiul din Ucraina

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Autor: Ramona Cornea

18.03.2022, 00:07 1496

Avansul armatei ruse în Ucraina a încetinit în ultimele zile, dar încercările de a încercui şi ocupa Kievul continuă, scrie BBC.

Rusia a anunţat că nu va opri atacul din Ucraina după ce Curtea Internaţională pentru Justiţie a decis oprirea imediată a luptelor. Kremlinul a anunţat că nu va acorda atenţie deciziei, acuzând media vestică de răspândirea „de fake-news-uri îngrozitoare“ despre conflict.

Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OCED) avertizează că războiul din Ucraina şi sancţiunile impuse de naţiunile occidentale Rusiei vor afecta semnificativ relansarea economică la nivel mondial şi în mod special în Uniunea Europeană.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat joi Bundestagului, cerând Germaniei să dărâme zidul pe care Rusia îl construieşte între Europa de Vest şi cea de Est

„Acesta nu este un zid al Berlinului, ci un zid în Europa Centrală, între libertate şi servitute, şi acest zid se înalţă cu fiecare bombă“, a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO