Eveniment

Avaria staţiei Transelectrica, care a provocat o pană de curent, a fost remediată la miezul nopţii

Avaria staţiei Transelectrica, care a provocat o pană...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

02.11.2017, 09:13 276

„Avaria înregistrată miercuri după-amiază în Staţia electrică de transformare 220/110/10 kV Fundeni a fost cauzată de defectarea unor elemente din dispozitivul de acţionare al întrerupătorului de 220 kV şi din circuitele secundare aferente autotransformatorului. Defecţiunea a fost remediată în jurul orei 0.00, revenindu-se la schema de alimentare normală”, se arată în comunicatul transmis.

Avaria a avut loc miercuri, 1 noiembrie, la ora 16.40, în staţia electrică 220/ 110 /10 kV Fundeni, fiind afectate mai multe cartiere din zona de est şi de nord a Capitalei.

Transelectrica precizează că nu au avut loc deteriorări de echipamente în staţie.

Până la ora 17.40 au fost realimentaţi în mod operativ toţi consumatorii afectaţi.

Iluminatul în staţiile de metrou Piaţa Iancului şi Pipera a fost afectat de pana de curent. „Ca urmare a penei de curent înregistrată astăzi în Bucureşti, Metrorex face precizarea că au existat probleme cu iluminatul peroanelor în staţiile Iancului şi Pipera. Problemele au fost remediate. Circulaţia trenurilor de metrou nu a fost afectată”, a anunţat, mierciuri, Metrorex.

Circulaţia tramvaielor şi troleibuzelor nu a fost afectată de pana de curent, însă acestea au circulat astfel încât să nu se producă suprasolicitări pe reţea, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii RATB.

În Capitală, în sectoarele 1 şi 2, în zonele Barbu Văcărescu- Pipera- Tei-Pantelimon, nu a funcţionat iluminatul stradal şi nici semafoarele, fluenţa traficului rutier fiind asigurată de către poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere, a anunţat, miercuri, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO