Avem 1 mld. euro pentru dezvoltarea Moldovei. Avem nevoie de investitori. Fondul Bisericesc din Bucovina vrea să dezvolte Cazinoul Băilor din Vatra Dornei

12 feb 2018 Autor: Alexandra Cepăreanu

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADR Nord-Est) care cuprinde o parte a judeţelor din nordul Moldovei are alocate fonduri de 1,1 miliarde de euro în exerciţiul financiar 2014-2020 şi nu mai puţin de o treime din acestea ţintesc mediul privat.

Să investeşti acum în Moldova?

„Sunt atât de multe nevoi şi resurse nevalorificate încât devine o oportunitate pentru investitori (să investeşti în zona Moldovei - n.red.)“, a comentat Vasile Asandei, director general al Agenţiei.

ADR Nord-Est a avut în exerciţiul financiar 2007-2013 fonduri de 700 mil. euro şi le-a cheltuit aproape pe toate. În exerciţiul financiar curent are cu 400 mil. euro mai mult, până la 1,1 mld. euro.

În prezent beneficiarii din zonă au încheiat - spune directorul ADR Nord-Est - contracte de finanţare care însumează aproximativ 350 mil. euro. Sunt în jur de 1.000 de proiecte depuse, iar cel mai mare interes îl reprezintă secţiunea întreprinzătorilor privaţi şi monumentele istorice: „În urmă cu o lună am semnat un contract de finanţare pentru Cazinoul Băilor din Vatra Dornei, cu Fondul Bisericesc din Bucovina“.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.02.2018

 
Cuvinte cheie:
dezvoltarea Moldovei
, investitori
, Fondul Bisericesc
, Bucovina
, Cazinoul Băilor
, Vatra Dornei
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide