Eveniment

Avem 1 mld. euro pentru dezvoltarea Moldovei. Avem nevoie de investitori. Fondul Bisericesc din Bucovina vrea să dezvolte Cazinoul Băilor din Vatra Dornei

Avem 1 mld. euro pentru dezvoltarea Moldovei. Avem nevoie...

Autor: Alexandra Cepăreanu

12.02.2018, 00:07 2477

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADR Nord-Est) care cuprinde o parte a judeţelor din nordul Moldovei are alocate fonduri de 1,1 miliarde de euro în exerciţiul financiar 2014-2020 şi nu mai puţin de o treime din acestea ţintesc mediul privat.

Să investeşti acum în Moldova?

„Sunt atât de multe nevoi şi resurse nevalorificate încât devine o oportunitate pentru investitori (să investeşti în zona Moldovei - n.red.)“, a comentat Vasile Asandei, director general al Agenţiei.

ADR Nord-Est a avut în exerciţiul financiar 2007-2013 fonduri de 700 mil. euro şi le-a cheltuit aproape pe toate. În exerciţiul financiar curent are cu 400 mil. euro mai mult, până la 1,1 mld. euro.

În prezent beneficiarii din zonă au încheiat - spune directorul ADR Nord-Est - contracte de finanţare care însumează aproximativ 350 mil. euro. Sunt în jur de 1.000 de proiecte depuse, iar cel mai mare interes îl reprezintă secţiunea întreprinzătorilor privaţi şi monumentele istorice: „În urmă cu o lună am semnat un contract de finanţare pentru Cazinoul Băilor din Vatra Dornei, cu Fondul Bisericesc din Bucovina“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO