Eveniment

Avem industrie, dar care are o valoare adăugată mai mică: nu te trimite în vacanţă la Montecarlo

Cristian Pârvan, PIAROM

Cristian Pârvan, PIAROM

Autor: Răzvan Botea

28.06.2019, 07:00 573

Cristian Pârvan, PIAROM: Avem industrie. Întrebarea este ce industrie avem. Răspunsul este: o industrie cu o valoare adăugată mică. Nu te trimite în vacanţe la Monte Carlo. Pentru succes, industria trebuie să devină o afacere cu valoare adăugată mare.

Activitatea din industrie a stagnat în luna mai a acestui an în comparaţie cu aprilie 2019, iar managerii din industrie se arată îngrijoraţi de perspectivele de evoluţie a industriei româneşti, mai ales în legătură cu comenzile de export, arată Barometrul Industrial – un sondaj realizat în rândul managerilor din industrie - , realizat de IRSOP şi SNSPA.

„Conform tiparului anual, începând din iulie activitatea va scădea din motive sezoniere. Scăderea ar putea fi însă mai drastică datorită moleşelii curente. Deşi comenzile pentru export s-au înviorat puţin în mai, cererea internă rămâne slabă, firmele reduc numărul de angajaţi, iar costurile de producţie scad pe fondul disponibilizărilor şi al activităţii diminuate“, spun analiştii Barometrului Industrial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO