Eveniment

Averea lui Donald Trump: mai sărac decât spune şi mai îndatorat, în principal la nemţi

Miliardarul DONALD TRUMP, candidatul republicanilor pentru preşedinţia Statelor Unite

Miliardarul DONALD TRUMP, candidatul republicanilor pentru preşedinţia Statelor Unite

20.07.2016, 00:04 788

În vreme ce, de-a lungul campaniei electorale care l-a propulsat în cursa pentru Casa Albă, a tot repetat că este posesorul unei averi de 10 mld. dolari, Donald Trump, miliardarul pe care republicanii se pregătesc să-l învestească drept candidat al lor la alegerile prezidenţiale, îşi vede averea ciuntită de analize care-i reevaluează asseturile la sub o treime din suma anunţată de el, dar îi dublează datoriile.

Potrivit agenţiei de de presă Bloomberg, odată intrat în campania electorală, Trump a trebuit să vând acţiuni şi obligaţiuni de 50 mil. dolari, în vreme ce datoriile sale totale s-au dublat, de la 350 mil. dolari la 630 mil. dolari. Nu sunt bani aruncaţi în campanie, ci în afaceri, Trump luând, de exemplu, de la Deutsche Bank 170 mil. dolari pentru proiectul unui hotel în Washington DC.

În ceea ce priveşte performanţele activelor sale, acestea au fost inegale. Amintind că estimările din ultimul an ale revistelor Fortune şi Forbes au arătat că averea lui Trump este de mai puţin de 5 mld. dolari, Bloomberg evaluează asseturile viitorului candidat prezidenţial din partea Republicanilor la 3 mld. dolari. Calculul a fost realizat în conformitate cu metodologia de evaluare a averilor celor mai bogaţi miliardari din lume, anunţă agenţia. În aceste zile, Convenţia Republicanilor reunită la Cleveland urmează să-l învestească pe Trump drept candidat prezidenţial, într-o ceremonie de o opulenţă nemaivăzută care va costa 130 mil. dolari. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO