Eveniment

Aversa a produs mai mult, dar a vandut mai putin

22.11.2005, 19:37 48

Producatorul de pompe centrifugale Aversa Bucuresti a realizat in primele noua luni ale acestui an o cifra de afaceri de 9,2 milioane de euro, in scadere cu 2,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In lei insa, scaderea productiei vandute a fost mai mare, de 12,4%. Cu toate acestea, veniturile din exploatare ale societatii s-au majorat cu 28%, pana la 15,4 milioane de euro, in conditiile in care societatea a produs mai mult pe stoc.

Cheltuielile de exploatare au avut o evolutie asemanatoare cu cea a veniturilor, in special datorita cheltuielilor materiale, care au crescut cu 35%. Profitul net al societatii s-a redus de peste 10 ori, pana la 3.000 de euro, in primul rand din cauza pierderilor financiare. Aversa si-a bugetat pentru acest an un profit net de 19.000 de euro, in scadere cu 66% comparativ cu rezultatele anului trecut.

Pachetul majoritar de actiuni al Aversa a fost preluat, in noiembrie 2004, de producatorul italian de pompe si compresoare centrifuge TMP Termomeccanica-Pompe, insa transferul pachetului de actiuni nu a fost finalizat pana acum. Actiunile Aversa sunt listate pe RASDAQ, ultima tranzactie cu aceste titluri realizandu-se la pretul de 1,3 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a societatii este de 2,38 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO