Eveniment

Avertisment apocaliptic de la Soros: Civilizaţia ar putea să nu supravieţuiască războiului lui Putin. Invazia Rusiei ar putea declanşa al Treilea Război Mondial

Avertisment apocaliptic de la Soros: Civilizaţia ar...

Autor: Ştefan Stan

25.05.2022, 01:48 9331

Miliardarul George Soros a avertizat marţi cu privire la o depresiune globală şi a declarat că invazia Rusiei în Ucraina ar putea fi privită ca fiind punctul de plecare al celui de-al treilea război mondial.

La dineul său anual din cadrul Forumului Economic Mondial, Soros a declarat că cursul istoriei s-a schimbat dramatic de la ultimul eveniment de la Davos, Elveţia.

"Rusia a invadat Ucraina. Acest lucru a zdruncinat Europa până în măduva oaselor", a declarat el în faţa audienţei.

"Uniunea Europeană a fost înfiinţată pentru a preveni ca un astfel de lucru să se întâmple. Chiar şi atunci când luptele se vor opri, aşa cum trebuie să se întâmple în cele din urmă, situaţia nu va reveni niciodată la status quo ante. Într-adevăr, invazia rusă s-ar putea dovedi a fi începutul celui de-al treilea război mondial, iar civilizaţia noastră s-ar putea să nu-i supravieţuiască."

Soros a spus că alte probleme care preocupă omenirea, cum ar fi pandemiile, schimbările climatice şi evitarea războiului nuclear, au trebuit să treacă în plan secund. "De aceea spun că este posibil ca civilizaţia noastră să nu supravieţuiască", a adăugat el ulterior.

Soros, născut în Ungaria într-o familie de evrei care a supravieţuit ocupaţiei naziste, a emigrat în Marea Britanie şi mai târziu în Statele Unite. Finanţatorul finanţează organizaţii de caritate liberale şi organizaţii neguvernamentale din întreaga lume prin intermediul Open Society Foundations şi a pariat în mod faimos împotriva lirei sterline în 1992.

Vorbind marţi, Soros a declarat că lupta împotriva schimbărilor climatice a trebuit să treacă pe locul doi pe fondul războiului din Ucraina.

"Cu toate acestea, experţii ne spun că am rămas deja mult în urmă, iar schimbările climatice sunt pe punctul de a deveni ireversibile. Acesta ar putea fi sfârşitul civilizaţiei noastre", a spus el.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO