Eveniment

Avertisment cutremurător: Fostul director al forţelor speciale britanice spune că ţara trebuie „să se pregătească de război”

Avertisment cutremurător: Fostul director al forţelor...

Autor: Dorin Oancea

20.06.2022, 13:53 1484

Fostul director al forţelor speciale britanice spune că ţara trebuie „să se pregătească de război” ca mijloc de descurajare împotriva Rusiei, relatează The Guardian. 

Comentariul generalului Sir Adrian Bradshaw a fost făcut după ce noul şef al armatei britanice, generalul Sir Patrick Sanders, a declarat că trupele trebuie să se pregătească "să lupte din nou în Europa".

Vorbind în această dimineaţă la emisiunea Today de la BBC Radio 4, Sir Adrian a spus: „Da, are perfectă dreptate. Ideea este că, dacă ne pregătim pentru război în mod corespunzător, dacă construim o descurajare solidă, vom împiedica apariţia războiului”.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a arătat că "este pregătit să îşi asume riscul de a intra într-un război deschis în Europa", a spus Sir Adrian, adăugând: „El face acest lucru în Ucraina, cu consecinţe teribile. Ceea ce trebuie să ne asigurăm este ca el să nu vadă o cale, o oportunitate de a lansa ceva împotriva NATO în avantajul său. Nu trebuie să-i oferim această deschidere, iar ceea ce spune generalul Saunders este ceva ce au spus comandanţii militari de o mie de ani - dacă vrei pace, pregăteşte-te pentru război”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO