Eveniment

Avertisment pentru români: Iodura de potasiu nu trebuie utilizată preventiv, poate provoca afecţiuni

Avertisment pentru români: Iodura de potasiu nu trebuie...

Autor: Cosmin Pirv

04.03.2022, 10:51 2260

Iodura de potasiu nu trebuie utilizată preventiv, deoarece poate provoca afecţiuni ale glandei tiroide, atrage atenţia Ministerul Sănătăţii. Instituţia anunţă că, în caz de urgenţă, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populaţiei de către autorităţile de sănătate publică judeţene.

Ministerul Sănătăţii a făcut precizări referitoare la discuţiile din spaţiul public despre utilizarea Iodurii de Potasiu în cazul unui posibil incident nuclear.

„Iodura de Potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic, deoarece poate provoca afecţiuni ale glandei tiroide. În caz de urgenţă datorată unui posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, iar Ministerul Sănătăţii organizează asigurarea stocurilor, conform recomandărilor Institutului Naţional de Sănătate Publică”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Potrivit instituţiei, producerea şi stocarea acestui produs sunt asigurate de către SC Antibiotice SA şi Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

„În caz de nevoie, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populaţiei de către autorităţile de sănătate publică din fiecare judeţ”, mai arată Ministerul Sănătăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO