Eveniment

Avertismentul doctorului Virigl Musta: Este foarte probabil să ne confruntăm cu al doilea val al pandemiei

Avertismentul doctorului Virigl Musta: Este foarte...

Autor: Andreea Tobias

30.09.2020, 15:13 85

Este foarte probabil să ne confruntăm cu al doilea val al pandemiei, spune medicul infecţionist Virgil Musta. Potrivit acestuia, România este în faza în care nu atât focarele produc noi îmbolnăviri, ci transmiterea comunitară. 

Întrebat, miercuri, la Antena 3, despre raportarea de miercuri, Musta a spus că cifra este îngrijorătoare.

„Suntem în continuare în faza ascendentă a pandemiei. Arată că, foarte probabil, ne confruntăm cu al doilea val al pandemiei, care începe la un nivel crescut al infectaţilor. E momentul în care fiecare persoană cu care ne întâlnim poate fi considerată pozitivă. Suntem într-o perioadă a fazei comunitare a epidemiei. Asta înseamnă că nu atât focarele produc cazurile, ci contactul cu persoanele din jurul nostru pe care nu le ştim sau, chiar dacă ştim că sunt contaminate, neglijăm în a ne feri”, a declarat medicul infecţionist.

Potrivit acestuia, cazurile vor creşte în continuare dacă oamenii nu vor fi mai atenţi cu distanţarea socială, purtarea măştii şi igienă.

România a înregistrat, în ultimele 24 de ore, un record absolut de noi cazuri de coronavirus: 2.158. Este cel mai mare număr de cazuri noi înregistrate într-o zi, de la începutul pandemiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO